Erik Tomáš hlása: Koniec Matovičovho "protikorupčného" hnutia
21 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Na tvrdení, že hnutie OĽaNO je protikorupčné, vyhral Igor Matovič pred takmer dvoma rokmi voľby. Zdá sa však, že šlo o ďalší, slušne povedané, podvod.

Nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD) to vídí na koniec tohto mýtu, ktorý hnutie o sebe budovalo.

Ak sa podozrenia potvrdia, 

tak aktuálna kauza poslankyne za OĽaNO M. Kaveckej je zlodejina na hulváta. "Poslankyňu totiž polícia obvinila zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní, lebo ako starostka obce Kunerad mala najprv prenajať pozemok developerovi a ten potom vo fiktívnej súťaži získal zákazku na výstavbu obecných bytov priamo na spomínanom pozemku." Vysvetľuje E. Tomáš.

Bohaté skúsenosti

Ľudia blízki tomuto hnutiu ich majú podľa E. Tomáša práve s fiktívnymi súťažami. Uvádza aj príklady. 

"Takýmto spôsobom mal zarobiť advokát Miškovič, ktorý bol “určite len zhodou okolností” úspešný v piatich inštitúciach, ktoré má pod kontrolou OĽaNO. A na každej súťaži, ktorú vyhral sa zúčastnili tie isté firmy."

Trvalý prebytok ošípaných v EÚ likviduje slovenských chovateľov
Chovatelia ošípaných na Slovensku predávajú počas tohto týždňa jatočné ošípané na slovenský trh o šesť percent lacnejšie v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Aktuálna výkupná cena nepokrýva produkčné náklady. Uviedol to výkonný riaditeľ... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Veľký priestor na kšefty podľa neho ponúklo aj neslávne plošné testovanie. "Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva a nominant OĽaNO Száz prevádzkoval rovno 20 odberných miest (MOM) a zarábal na nich státisíce eur. Čo na tom, že momky schvaľoval jeho rezort, že? Veď na nákupe samotných testoch najviac ryžovala trnavská firmička blízka priamo šéfovi Matovičovi."

No a do tretice poslanec Tomáš uvádza škandál štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva, ktorý nazval "doslova svinským škandálom", kde rodinná firma nominanta OĽaNO Kyseľa dostala dotáciu 4500 eur na jednu sviňu. "Pre zdravotníkov, či dôchodcov peniaze nie sú, ale pre rodinné svine áno," doložil poslanec.

Súhlas s Mičovským

"Odídený minister pôdohospodárstva Mičovský vyhlásil, že OĽaNO stratilo protikorupčný étos. Je koniec." Píše Erik Tomáš na sociálnej sieti.

Primitivizmus ako štátna ideológia
Už to prekračuje všetky predstaviteľné medze. Primitivizmus sa z prostredia slovenskej koaličnej moci šíri rýchlejšie a nebezpečnejšie ako Omikron a všetci jeho predchodcovia.Tuposť a sebastredná idiócia je už takmer neodpustiteľným doplnkom, práve... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD