Eduard Chmelár má toho DOSŤ! Americké jadrové zbrane môžu skončiť v Európe
19 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Zdieľajte toto vyhlásenie autority generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Nasledujúce slová povedal na konferencii Nemeckej atlantickej asociácie Nato Talk 19. novembra 2021," vyzýva na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár.

Chmelár tvrdí, že už má toho naozaj dosť. A verí, že keď sa vyhlásenie generálneho tajomníka NATO oplieska obhajcom obrannej zmluvy s USA, tak precitnú. 

Vyhlásenie Chmelár zverejňuje, pretože nechcú akceptovať to, že majú právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty. Dôvody ale môžu byť podľa Chmelára aj iné! "Buď ich IQ nepresahuje hodnotu izbovej teploty alebo vedome, programovo a zákerne klamú tento národ, až sa im z úst práši," vysvetľuje.

Čo vyplýva z vyhlásenia Jensa Stoltenberga

"Vo svojom úvodnom prejave Jens Stoltenberg povedal, že sa spolieha na to, že Nemecko bude aj naďalej ochotné zdieľať jadrové zbrane na svojom území. Zdôraznil, že dohody NATO o zdieľaní jadrových zbraní sú pre Európu mimoriadne dôležité. Potom odpovedal na otázky novinárov," tvrdí Eduard Chmelár. 

"Redaktor Süddeutsche Zeitung Paul Krüger sa ho spýtal, že ak by sa Nemecko rozhodlo obmedziť svoju úlohu," píše Chmelár. Podľa Chmelára to máme chápať ako: uzavrieť americkú vojenskú základňu a čo by to znamenalo pre situáciu spojencov na východe.

Odpoveď Stoltenberga podľa Chmelára stojí za to odcitovať. A tak ju politológ cituje.

"...alternatívou k zdieľaniu jadrových zbraní NATO sú rôzne druhy bilaterálnych dohôd... takže, samozrejme, Nemecko môže, samozrejme, rozhodnúť, či budú jadrové zbrane vo vašej krajine, ale alternatívou je, že ľahko presunieme jadrové zbrane do iných krajín Európy, tiež na východ od Nemecka.“

Minister obrany J. Naď vytiahol dôkaz proti vláde Roberta Fica! Čo na to občania?
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti list svojho predchodcu, Petra Gajdoša, ktorý bol ministrom obrany za SNS. Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Kto tomuto nerozumie, ten už rozumieť nechce

Moderátorka Jana Puglierin sa podľa Chmelára neisto spýtala, či to dovoľuje Zakladajúci akt NATO – Rusko, na čo Jens Stoltenberg nervózne odvrkol: „Áno, dobre. . . no, všetci vidíte, že zakladajúci akt NATO-Rusko nefunguje.“

Eduard Chmelár je presvedčený, že viac vedieť nepotrebujeme.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie podľa neho nielenže potvrdil, že americké jadrové zbrane v prípade potreby bez rozpakov premiestnia do krajín strednej a východnej Európy, ale aj to, že na to slúži DCA, ktorú sa Američania momentálne snažia pretlačiť na Slovensku.

Nemusia to podľa neho spraviť, ale môžu a my im na to touto zmluvou vystavujeme bianco šek.

"Potom už nebudú musieť žiadať o povolenie, iba informujú našu stranu „o typoch, množstvách a harmonogramoch dodávok“ zbraní, ktoré majú Ozbrojené sily USA „v úmysle prepraviť alebo rozmiestniť na území Slovenskej republiky“ (čl. 4, ods. 2 návrhu dohody). V praxi to znamená, že keď napríklad Spojené štáty nahlásia, že chcú do plánovaného muničného skladu v Kuchyni umiestniť letecké bomby, my ani nemáme právo skontrolovať, či v nich nie sú nukleárne nálože, lebo výlučnú kontrolu nad prístupom k takémuto rozmiestnenému materiálu majú mať Ozbrojené sily USA (čl. 4, ods. 3) a bez ich súhlasu nepodliehajú prehliadke (čl. 11, ods. 1)," vysvetľuje Chmelár.

"Kto tomuto nerozumie, ten už rozumieť nechce. Alebo žeby Jaro Naď zaradil do svojho predlhého zoznamu "klamárov" aj Jensa Stoltenberga?" Komentuje Chmelár v závere. 

Generál Viktorín má odkaz pre ministra obrany: Vy netušíte...
Generál Jozef Viktorín (Republika) reaguje na ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). "Vy netušíte, kde žijete, ako žijú občania a čím žijú...", odkazuje mu. Jozef Viktorín je presvedčený, že minitrovi obrany chýba sebareflexia. "Obhajoba zmluvy z... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová