R. Takáč: Vládna koalícia potvrdila, že je personálne vyprahnutá a pozície na agrorezorte nedokáže obsadiť ľuďmi v danej kvalifikáci
20 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Novým štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva je Martin Kováč. Zaujal aj poslanca Smeru-SD, Richarda Takáča.

Prišiel z tretieho sektora

"To, že prichádza z tretieho sektora a väčšinu svojho pracovného života strávil v mimovládnych organizáciach je jedna vec. Čo ma ale vyrušuje, je jeho odbornosť," upozorňuje poslanec Takáč: "Zameranie Martina Kováča a jeho vízie sa hodia skôr na ministerstvo životného prostredia. Už dlhšie poukazujeme na to, že agrorezort sa stále viac dostáva do područia envirorezortu, ktoré riadi tretí sektor a mimovládky. Nejde o rovnocenných partnerov. Teraz si envirorezort dosádza aj „svojich“ ľudí k agrorezortu."

Na okraji záujmu

"Poľnohospodárov a potravinárov dnes trápi cenová politika, ceny za suroviny a následná konečná cena za svoje produkty. V tejto situácii prichádza na ministerstvo pôdohospodárstva človek, ktorý sa venuje vodnému hospodárstvu."  Poslanec Smeru-SD ďalej konštatuje: "Vláda dala vymenovaním Martina Kováča za štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva ďalší signál, že poľnohospodári a potravinári sú na okraji jej záujmu."

Kiska je nevinný! Zatiaľ. Podľa Fica musí platiť prezumpcia neviny pre každého
Pre mňa je Kiska stále nevinný, nech rozhodnú súdy. Takto reagoval predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej besede na návrh NAKA podať obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Krútil však pri tom hlavou. Viete si predstaviť, že toto... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Enviroaktivista

O Martinovi Kováčovi to hovorí jeho životopis, aj dostupné zdroje. V tejto súvislosti R. Takáč upozorňuje, že "jeho skúsenosti so životným prostredím a tretím sektorom dnes nepomôžu poľnohospodárom a potravinárom. Momentálne „horí“ Strategický plán, na ktorého pripomienkovanie dalo ministerstvo pôdohospodárstva päť pracovných dní. Napriek časovej tiesni a obsahu materiálu k nemu prišlo až 500 pripomienok, z toho 300 zásadných! V tomto čase potrebujeme na ministerstve pôdohospodárstva odborníka z tejto oblasti. Človeka, ktorý sa postaví za slovenských potravinárov, za slovenských poľnohospodárov. Nezabúdajme, že tí doteraz bojujú s minimálnou covidovou pomocou a predýchavajú aj postoj vlády k ich odvetviu, ktorý deklarovali nulou v pláne obnovy."

Smutný fakt

"Vládna koalícia dnes potvrdila, že je personálne vyprahnutá a pozície na agrorezorte nedokáže obsadiť ľuďmi v danej kvalifikácii." Konštatuje na záver Richard Takáč.

A. Belousovová: Namiesto dialógu rinčia zbraňami
Hoci sa cesta generálneho prokurátora do Moskvy uskutočnila už pred pár dňami a vyvolávala "vášne" v rámci celého politického spektra, naša pani prezidentka sa s vyjadrením neponáhľala. Na toto jej vyjadrenie čakala aj predsedníčka NaS, Anna... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.