Kiska je nevinný! Zatiaľ. Podľa Fica musí platiť prezumpcia neviny pre každého
19 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Pre mňa je Kiska stále nevinný, nech rozhodnú súdy. Takto reagoval predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej besede na návrh NAKA  podať obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Krútil však pri tom hlavou. Viete si predstaviť, že toto bola naša hlava štátu?

Veci sa pohli ku predu

„Vyšetrovateľ NAKA doručil dňa 13. 1. 2022 na Krajskú prokuratúru Prešov spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor vykonávajúci v tejto veci prokurátorský dozor po jeho preskúmaní rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedol vedúci organizačného a personálneho oddelenia Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

Kauza sa týka toho, či si mohla spoločnosť KTAG zaúčtovať náklady spojené s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Exprezident sa mal ešte ako konateľa KTAG zločinu dopustiť v rokoch 2013 a 2014, píše denník Pravda.

Vláda chce obísť názor občanov! Je to najvyššia neúcta k inštitútu referenda, varuje Fico
S touto hnusnou zradcovskou zmluvou nechceme mať nič spoločné! Slovensko môže byť zaťahované do rôznych vojenských dobrodružstiev, s ktorými občania Slovenskej republiky nechcú nič mať. Uviedol to líder Smeru na tlačovej konferencii po tom, čo... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

My zodpovedáme za všetko, čo sa tomuto nešťastníkovi stalo?

Trestný čin exprezident dlhodobo odmieta a vidí za ním pomstu predsedu opozičného Smeru Roberta Fica. "Niekto povie do neba volajúci nezmysel, že za to, že voči nemu bola podaná obžaloba zodpovedá Robert Fico a Smer alebo vôbec, že zodpovedáme za všetko, čo sa tomuto nešťastníkovi z Popradu stalo," ohradil sa pred novinármi Fico.

Prezumpcia neviny sa totálne prestala rešpektovať

Zároveň však dodal, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy. "Pokiaľ nebude pán Kiska právoplatne odsúdený, ja žiadam, nie len vo vzťahu k nemu ale vo vzťahu ku každému jednému obvinenému na Slovensku, aby sme rešpektovali prezumpciu neviny. Tá sa prestala totálne rešpektovať," upozornil opozičný líder.

No Kiska sa podľa Fica nemá na čo sťažovať. „Mal rozmýšľať, keď špekuloval s peniazmi pri financovaní vlastnej kampane,“ skonštatoval na tlačovke. "Viete si predstaviť, že toto bola naša hlava štátu? Že takto dopadol?"

Peter Pellegrini: Ak exprezident Kiska, podľa prokuratúry, spáchal nejaké skutky, tak nech sa zodpovedá!
Bývalý slovenský prezident a zakladateľ politickej strany Za ľudí Andrej Kiska sa by už možno o niekoľko týždňov mohol postaviť pred súd ako obvinený. Vyšetrovateľ ukončil prípad v daňovej kauze jeho firmy KTAG. A navrhol podanie obžaloby. Čo na... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.