Prezidentke na napätí v spoločnosti asi nezáleží: Na vedomie nezobrala ani rady šéfa parlamentu!
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Prezidentka musí situáciu ukľudniť! Povedal to iba pred pár hodinami predseda parlamentu Boris Kollár. A to by podľa neho urobila, keby sa pred ratifikáciou zmluvy s USA obrátila na ústavný súd. Čaputová má však zjavne vlastnú hlavu a na napätí v spoločnosti jej nezáleží.

Predseda parlamentu Boris Kollár sa v relácii Ide o pravdu denníka Pravda vyjadril, že v spoločnosti panuje napätie z obrannej zmluvy s USA. Hovoril síce, že je to najmä kvôli opozícii, no jeho stanovisko bolo jednoznačné.

Na otázku, či by sa mala prezidentka Zuzana Čaputová pred ratifikáciou obrátiť na ústavný súd, Kollár odpovedal : „Keby to urobila, upokojila by situáciu.“

Prezidentke na napätí asi nezáleží

Ako to dopadlo už všetci vieme. Prezidentka podporila prijatie obrannej dohody s USA. Považuje ju za štandardný spôsob ako zlepšiť obrannú spoluprácu s partnermi.

MIMORIADNE: Čaputová opäť zradila Slovákov! PODPORUJE prijatie obrannej dohody s USA
Prezidentka Zuzana Čaputová podporuje prijatie obrannej dohody s USA. Považuje ju za štandardný spôsob ako zlepšiť obrannú spoluprácu s partnermi. Povedala to dnes vo svojom vyhlásení v Prezidentskom paláci. "Sme členskou krajinou... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

"Sme členskou krajinou Severoatlantickej aliancie a táto dohoda má prispieť k spolupráci," povedala Čaputová.

Líder Sme rodina si však uvedomuje, že nie všetci poslanci budú hlasovať za prijatie dokumentu v parlamente. Povedal, že počet chýbajúcich hlasov zo Sme rodina môže byť až päť.

Podľa Kollára však parlament zmluvu schváli

On sám však s dokumentom súhlasí a nebojí sa, že by parlament zmluvu neschválil. Očakáva ale záväzné stanovisko k dvom citlivým témam. A to, aby parlament mal výlučnú právomoc rozhodovať o pobyte cudzích vojakov na slovenskom území, a rovnako o prípadnom presune jadrových zbraní.

Tí, ktorým vzdelanie nič nehovorí, vymýšľajú zákony, ako jeho nevyhnutnosť obísť
Matúš Šutaj Eštok, poslanec NRSR za stranu HLAS - SD, právnik, upozornil na svojej sociálnej sieti na ďalší nezmyselný zákon, ktorý predkladá Peter Kremský z OĽaNO. Podľa neho by mohli právne službby poskytovať aj čerství absolventi fakúlt. Tým sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.