Koaličný poslanec je optimista. Skončí sa omikronová šikana?  
20 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Poslanec NRSR za SAS Marián Viskupič na rozdiel od svojich koaličných kolegov má nádej na optimizmus v súvislosti s normalizáciou života na Slovensku. Napísal o tom na svojom facebookovom profile. Poukázal na uvoľnenie opatrení v niektorých krajinách. Svojmu textu dal aj v protiklade s katastrofickými víziami mainstreamových médií pozitívne pôsobiaci titulok: Vidím nejaké svetlá na konci tunela.

Švédsko už nebude vyžadovať negatívny Covid test pri vstupe do krajiny

„Cestovatelia sa už nepovažujú za ľudí, ktorí predstavujú osobitné riziko ovplyvňujúce šírenie omicronu vo Švédsku,“ uviedla švédska vláda vo vyhlásení.

Generál Lengvarský asi schytal v Ománe úpal
Napriek tomu, že mnohé krajiny ustupujú z povinného očkovania a čoraz viac sa potvrdzuje jeho nízka účinnosť, generál Lengvarský, minister zdravotníctva, po svojej nevhodnej dovolenke v čase pandémie stále trvá na povinnom očkovaní. A to aj napriek... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Škótsko takisto plánuje uvoľniť väčšinu opatrení súvisiacich so šírením omicronu

Oznámila to škótska premiérka Nicola Sturgeon, ktorá je známa svojim tvrdším prístupom v boji s pandémiou.

Opatrenia plánuje úplne zrušiť aj britský premiér Boris Johnson

A to v celom Spojenom kráľovstve. Po novom by nemali byť obyvatelia zákonne viazaní k izolácii po nakazení sa covidom. Ak bude v UK naďalej pokračovať pokles prípadov, Johnson chce natrvalo odvolať núdzové zákony spojené s epidémiou koronavírusu. Ignorovanie usmernení by po novom nemalo byť pokutované ani inak právne trestané.

Podľa Viskupiča bude na Slovensku bude nejaký časový posun. Verí však, že tieto uvoľnenia prídu aj na Slovensko. Snáď si za tento slobodný a ľuďom pokoj vlievajci postoj nevyslúži zase kárajúci status straníckej kolegyne Bittó-Cigánikovej.

Nemecko: Až 350 000 ľudí vyšlo do ulíc. Polícia použila vodné delá, aj slzný plyn (VIDEO)
Desaťtisíce ľudí v Nemecku opäť vyšli do ulíc. Protestovali proti vládnym opatreniam a povinnému očkovaniu. Neoficiálne sa hovorí až o 350 000 demonštrantoch, píše epochtimes.de. Podobne ako v predchádzajúcich týždňoch aj teraz demonštrovali po... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová