Minister obrany J. Naď vytiahol dôkaz proti vláde Roberta Fica! Čo na to občania?
18 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti list svojho predchodcu, Petra Gajdoša, ktorý bol ministrom obrany za SNS.

Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto dôkazov máme kopec a čím viac budú Smer, Hlas a SNS o Dohode o obrannej spolupráci s USA klamať, tým viac ich budeme postupne zverejňovať. Prvý chod, nech sa páči," píše Naď. Z väčšiny komentárov ale vyplýva, že občanov Slovenska hodené dôkazy už nepresvedčia.

Zverejnený list prinášame v plnom znení

Ide o preklad z anglického jazyka do slovenského jazyka. 

Vaša Excelencia,
dovoľte, aby som Vám na úvod listu poďakoval za aktualizované informácie k Európskej iniciatíve odstrašenia (EDI), ktoré ste uviedli v liste zo 4. decembra 2017. Táto americká iniciatíva je serióznou a veľmi dôležitou súčasťou našej spolupráce vzhľadom na potrebu modernizácie leteckej infraštruktúry. Ako viete, americký projektový tím EDI zo Vzdušných síl USA v Európe (USAFE) absolvoval niekoľko pracovných návštev na leteckých základniach Sliač a Kuchyňa. Predmetom prieskumu bolo odporučiť umiestnenie a základné parametre projektov, ktoré boli navrhnuté na krytie z amerického rozpočtu v rámci EDI na roky 2018 a 2019.
Cieľom júlovej návštevy projektového tímu EDI bolo poskytnúť vstup do navrhovaného Dlhodobého plánu rozvoja leteckých základní Sliač a Kuchyňa. Ten by mal obsahovať východiskové informácie o:
1. pripravovaných národných plánoch OS SR pre modernizáciu leteckých základní v súlade s požiadavkami OS SR (operačné požiadavky);
2. projektoch Bezpečnostného investičného programu NATO (NSIP);
3. projektoch USA na modernizáciu leteckých základní Sliač a Kuchyňa.
​Na záver pracovných rokovaní v júli 2017 projektový tím EDI vyhlásil, že americká strana predloží Dlhodobý plán rozvoja na pripomienkovanie.
​V tejto súvislosti a vzhľadom na pripravovaný legislatívny rámec EDI (Dohoda o spolupráci v oblasti obrany – Defense Cooperation Agreement (DCA)), by sme uvítali finálny návrh Dlhodobého plánu rozvoja, ktorý príslušné sekcie MO SR posúdia a prerokujú s projektovým tímom EDI. Po vzájomnej dohode a podpísaní oboch dokumentov – Dlhodobého plánu rozvoja a Dohody o spolupráci v oblasti obrany sme pripravení zúčastniť sa na ďalších aktivitách projektového tímu EDI.
Vážený pán veľvyslanec,
​dovoľte, aby som využil túto príležitosť a poďakoval Vám za našu spoluprácu a zároveň Vám zaželal všetko najlepšie v novom roku 2018.
​​​​Peter Gajdoš 
Minister obrany SR

Sudcovia toho majú už dosť! Verejne vyzývajú na odstúpenie predsedu súdnej rady Mazáka
Nabrali odvahu! Medzi sudcami sa totiž začala podpisová akcia k výzve na odstúpenie predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka. Vyčítajú mu opakované porušovanie povinností, prekročenie právomocí, svojvoľnosť, neodbornosť, pasivitu, zaujatosť a najmä... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Z komentárov občanov

"Tento post je asi taký argument, ako keby som mal podpísať hypotéku kvôli tomu, že môj sused sa bol pred 2 rokmi v banke opýtať na hypotečnú zmluvu, pričom medzitým sa zmenil dátum aj úrok. Zverejňovanie SMERáckej komunikácie rozhodne stredového kriticky mysliaceho voliča nepresvedčí a nenahradí vysvetľovanie vecných pripomienok k tejto zmluve. Miesto týchto prízemností typických pre sektu OĽANO, tu radšej zverejnite plné znenie zmluvy a otvorte verejnú diskusiu, kde vecné pripomienky vysvetlíte. PS: bol by to svojim spôsobom dôkaz, že nemáte na zadku vytetované hviezdy a pruhy," napísal Radovan.

"Pán Naď, vy viete aký je rozdiel medzi rokovať a podpísať. Kto ide podpísať DCA, VY a VAŠA vláda, nie niekto iný. Tak sa nevyhovárajte na všetky ostatných," napísal Andrej.

"Všetko čo spravil Fico je zlé, ale dohoda s Američanmi vám vyhovuje. A aj tak schvaľovanie je na vá! Teraz ukážte charakter. Celý čas len ukazovanie prštekom ako v škôlke, ale to Robko urobil nie ja.Podpisujete to Vy, pán Naď," komentoval Ľubomír.

Pod príspevkom do zverejnenia článku bolo 108 komentárov. Niektorí komentujúci ministra obrany velebili, iní žiadali ďalšie dôkazy. Výsledkom bola hádka, ktorá vznikla medzi bežnými občanmi. 

Zdá sa, že ešte vždy platí to staré známe: "Rozdeľuj a panuj!"

Daniel Lipšic v Štrasburgu TOTÁLNE pohorel!
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a jeho právny zástupca Peter Kubina doslova pohoreli na Európskom súde pre ľudské práva. Ich sťažnosť sa týkala sporu sudkyne, ktorú Daniel Lipšic v minulosti označil pred médiami za skorumpovanú a dokonca... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.