Pani prezidentka nie je svojprávna! Je riadená pokynmi americkej ambasády, vyjadril sa Fico
18 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Čo vôbec pani prezidentka takúto vec otvára a komentuje?! Takto reagoval líder Smeru Robert Fico na tlačovej besede na vyjadrenia hlavy štátu Zuzany Čaputovej ohľadom cestu generálneho prokurátora do Ruska.

Čo znepokojuje prezidentku

Prezidentka Zuzana Čaputová považuje cestu generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Ruska za nevhodnú, keďže absolvoval aj stretnutie s osobou na sankčnom zozname EÚ. 

"Ešte viac ma však znepokojuje fakt, že pán generálny prokurátor ani následne neporozumel tomu, prečo bola jeho cesta vnímaná problematicky," zdôraznila prezidentka.

Čo znepokojuje Smer-SD

Vzápätí sa k jej slovám vyjadril aj šéf opozičného Smeru Robert Fico na tlačovej besede. 

Výzva prezidentke: Ospravedlňte sa a prestaňte robiť Slovensku hanbu!
Pani Čaputová, ospravedlňte sa generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a prestaňte šíriť nenávisť voči Ruskej federácii! Takýmito slovami oslovil na sociálnej sieti prezidentku Zuzanu Čaputovú opozičný poslanec Ľuboš Blaha. A pokračuje:... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"My sme zase znepokojení z toho, že po záhrade pani prezidentke voľne pobehuje americká veľvyslankyňa. My sme znepokojení z toho, že pani prezidentka je preukázateľne riadená pokynmi americkej ambasády a že nie je svojprávna," zakontroval. 

Žilinka nepotrebuje ani súhlas ani rady

Podľa Fica je generálny prokurátor ústavný činiteľ a nepotrebuje ani súhlas ani rady. "Čo vôbec pani prezidentka takúto vec otvára a komentuje?," pýta sa smerák.

"To si mám spomenúť na všetko, čo zbabrala za posledné dva roky? Čo je väčší zločin: Zmariť referendum, ako to urobila ona, alebo ísť na normálnu diplomatickú cestu?" kladie závažnú otázku Fico.

Prezidentka považuje cestu M. Žilinku do Ruska za nevhodnú
Prezidentka Zuzana Čaputová považuje cestu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku do Ruska za nevhodnú, keďže absolvoval aj stretnutie s osobou na sankčnom zozname EÚ. TASR jej stanovisko poskytol hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. "Ešte... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.