Výzva prezidentke: Ospravedlňte sa a prestaňte robiť Slovensku hanbu!
18 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Pani Čaputová, ospravedlňte sa generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a prestaňte šíriť nenávisť voči Ruskej federácii! Takýmito slovami oslovil na sociálnej sieti prezidentku Zuzanu Čaputovú opozičný poslanec Ľuboš Blaha. A pokračuje: Prosím, prestaňte robiť Slovensku hanbu! Už stačilo!

"Pred chvíľou prezidentka vyhlásila, že návšteva Maroša Žilinku v Ruskej federácii bola ´nevhodná´... Dokonca ju ´znepokojuje´, že generálny prokurátor ´ani následne neporozumel´, prečo sa do Moskvy chodiť nemá. Od Čaputovej je to vrchol arogancie," skonštatoval v úvode svojho statusu Blaha.

Keď do Ruska išli iní, nebolo okolo toho také haló

Podľa smeráka je Ruská federácia náš dôležitý zahraničný partner. A upozorňuje, že prezidentka nepokladala za nevhodné, keď do Moskvy cestoval Korčok, Sulík či Matovič. 

Zdražovanie láme rekordy: Slováci už nevládzu ale Hegerova vláda zatiaľ nepohla prstom!
Zatiaľ čo naši susedia prijali rázne opatrenia, naša vláda sa len prizerá! Dokedy to ešte Slováci vydržia? Musia sa vyrovnať s rekordným zdražovaním prakticky všetkého a naša vláda nerobí nič, aby pomohla. Mnohí ľudia sú pritom už v zúfalej... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Slovenská prokuratúra musí spolupracovať so svojimi zahraničnými partnermi, inak nevie bojovať s medzinárodným zločinom, vrátane terorizmu či priekupníctva. Ak tomuto Čaputová nerozumie, nech sa vráti robiť miestnu referentku na miestny úrad do Pezinku," navrhuje Blaha.

Podľa opozičného poslanca sú slová hlavy štátu arogantným zásahom do nezávislosti prokuratúry. 

 

Na obrázku môže byť 3 ľudia, stojaci ľudia a text

Zdroj: FB/Ľuboš Blaha

Rusko nie je náš nepriateľ!

"Pani Čaputová, ospravedlňte sa generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a prestaňte šíriť nenávisť voči Ruskej federácii. Prosím, prestaňte robiť Slovensku hanbu! Nerobte z generálneho prokurátora štvanca, nerobte z Ruskej federácie nepriateľa. Už stačilo!," uzavrel Blaha.

Prezidentka považuje cestu M. Žilinku do Ruska za nevhodnú
Prezidentka Zuzana Čaputová považuje cestu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku do Ruska za nevhodnú, keďže absolvoval aj stretnutie s osobou na sankčnom zozname EÚ. TASR jej stanovisko poskytol hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. "Ešte... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.