Maroš Žilinka vycvičil Ivana Korčoka z diplomacie
18 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odkazuje, že ako ústavný činiteľ nie je podriadený ministrovi zahraničných vecí Ivanovi Korčokovi!

Cesta generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Moskvy, kde sa konali oslavy okrúhleho výročia tamojšej prokuratúry priniesla nejedno mediálne vyjadrenia politikov, politológov a širokej verejnosti. Naposledy to bolo vyjadrenie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka v rádiu Expres, na ktoré ale generálny pokurátor Maroš Žilinka musel regovať.

"K dnešnému vyjadreniu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, že “dá generálnemu prokurátorovi svoje číslo, nech sa kedykoľvek poradí," je stanovisko Maroša Žilinku nasledovné:

„Pán minister, pri vašich dnešných nediplomatických vyjadreniach zjavne ušlo vašej pozornosti, že generálny prokurátor SR, ako ústavný činiteľ nie je vašim podriadeným,“ vysvetlil Žilinka na sociálnej sieti Korčokovi.

A dodal, že hoci jeden ústavný činiteľ nesúhlasí s názorom či postupom iného ústavného činiteľa, "...by si mal vždy zachovať objektívnosť, súdnosť a dôstojnosť“.

&id=104581384898700

Matovič sa ozval, zaplakal a zase od ľudí dostal "nakladačku"
"Mal som (opäť) pravdu". Takto neskromne začal príspevok expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Ale! Reakcie ľudu ho veru nepotešia. Igor Matovič sa odvoláva na to, že čím viac ochraňovali zdravie ľudí, tým... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová