Matovič sa ozval, zaplakal a zase od ľudí dostal "nakladačku"
18 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Mal som (opäť) pravdu". Takto neskromne začal príspevok expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Ale! Reakcie ľudu ho veru nepotešia.

Igor Matovič sa odvoláva na to, že čím viac ochraňovali zdravie ľudí, tým viac ochránili slovenskú ekonomiku. Medzi komentujúcimi, ktorí sú iného názoru sa objavil napríklad aj názor Mariána Greksu. Z komentárov bežných ľudí vyplýva aj niečo smutné, na čo by minister financií nemal byť vôbec hrdý. A hlavne, nemal by sa chváliť. A už vôbec nie sám seba..

"Je to oficiálne, t.j. potvrdené európskym štatistickým úradom Eurostat. Od začiatku pandémie som tvrdil, že čím viac ochránime zdravie ľudí, tým viac ochránime slovenskú ekonomiku," začína status ministra financií Igora Matoviča.

"Kopa vplyvných samozvancov ma zosmiešňovala, ako len mohla a mudrovali o tom, ako dôrazom na ochranu zdravia slovenskú ekonomiku ničím. Nuž, v tomto grafe máte rozsudok nášho sporu - tým, že som bazíroval na ochrane zdravia životov, spotreba slovenských domácností, podpora domácej ekonomiky, klesla najmenej v celej EÚ!" Uzatvára krátky príspevok a zdieľa fotografiu z oficiálnej stránky ec.europa.eu/eurostat.

Politológ Chmelár: Politici Smeru vedia, prečo boli takí krotkí
Víkendové politické diskusné relácie sledoval aj politológ a historik Eduard Chmelár a na sociálnej sieti neskrýval sklamanie. Konkrétne z predstaviteľov strany Smer-SD, ktorí boli podľa neho nezvyčajne krotkí a tiež nezvyčajne... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Komentáre ľudí sú zúfalé a vyplýva z nich aj smutná skutočnosť

"Čo ty si za tupca. Bože môj! Za čo nás tresceš? Čím sme si zaslúžili tohto blba," napísal Marián Greksa.

"Ak by som bola na vašom mieste, v sekunde by som tento príspevok zmazala. Eufória z prvoplánovanej radosti by bola v sekunde prefackaná realitou dát v omylnom časovom horizonte. Táto vaša pravda oklamala aj vás samého," napísala Andrea.

"Igor keď ti dcéra strihala vlasy, musela to odstrihnut aj tu poslednú časť mozgu. My by sme radi utracali keby bolo z čoho," napísal Ján.

"Pardón, ale to čo je za nezmysel? To fakt niekto z toho grafu vie vyčítať, že sme úspešne bojovali s pandémiou a vďaka tomu nám málo klesla spotreba domácností? A na to ste ako prišli? Pozrime sa napríklad na Maltu. Tam majú 1141 covidových úmrtí na milión obyvateľov. My ich máme 3176.Veď tieto údaje o úmrtiach hovoria presný opak toho, čo tvrdí náš minister financií," napísal Tomáš.

Mohli sme pokračovať, ako sa hovorí do nekonečna, pretože negatívnych komentárov pribúda každou minútou. Najreálnejší z nich je zároveň aj najsmutnejší a komentujúci Adrián v ňom najvýstižnejšie zhrnul realitu dnešnej doby: "No, klesli nám výdavky, lebo už nemáme z čoho dávať pán odbornik."

Dag Daniš: Premiér ukázal, že mu unikajú princípy demokracie
Komentár Daga Daniša zverejnený v konzervatívnom denníku Postoj s názvom Hegerovi uniká princíp demokracie je o prístupe premiéra Eduarda Hegera k referendu o predčasných voľbách. "Heger plochým názorom ukázal, že mu unikajú princípy... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová