Koaličný wrestling počas Čaputovej držania bobríka mlčania a Naďovho vydieračského hujerovania
18 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

A to som si povedal, dám si dnes politickú diétu. Už niekoľko dní mám z tých našich šašov, svíň (myslím tých eurodotovaných) a stvárania iného politického dobytka na našej politickej scéne reflux. V snahe o upokojenie som nazrel do Foglarových Chlapcov od Bobrej rieky a hneď sa mi zjavil obraz - lov bobríka mlčania v prezidentskom paláci. A do toho všetkého tu pobehuje ministerský Hujer z obrany a podlíza a udáva a vydiera, až sa aj naše bukové zimné hory zelenajú.

Čisté panoptikum. Úkaz. Ozaj, poďme najprv vysvetľovať pojmy. Profesionálny wrestling je určitá forma performatívneho "umenia", kombinujúca atletické a divadelné prvky. Je organizovaný prostredníctvom rôznych podujatí, počas ktorých zápasníci bojujú hranými údermi o tituly, pozície, moc a najmä výhry nad partnerom. Reflux je zas porucha trávenia. U mňa napríklad z toho wrestlingu koaličných akože partnerov. Dochádza k nej vo chvíli, keď svalový kruh medzi pažerákom a žalúdkom, teda dolný pažerákový zvierač, nefunguje správne alebo dôjde k jeho ochabnutiu. Za normálnych okolností sa tento zvierač otvára len preto, aby umožnil prehĺtanej potrave vkĺznuť do nášho žalúdka. Potom sa zasa rýchlo uzavrie, aby žalúdočné šťavy a natrávené jedlo neunikali zo žalúdka von. Ak je však pažerákový zvierač podráždený a nefunguje tak, ako má, žalúdočné kyseliny prúdia späť do pažeráka. To sa navonok najčastejšie prejavuje ako pálenie žahy alebo nepríjemný pocit v ústach. No nemajte to pri týchto psychopatických mafiánskych šašoch!

Foglar ani len netušil

Skauti veľmi dobre vedia, čo to znamená získať bobríka sily, hladu, samoty, zručnosti, ale aj neľahkého bobríka  mlčania. Znamená to neprehovoriť 24 hodín. V živote to však chodí celkom ináč... Neprehovoriť sa rozhodnú z času na čas aj tí, ktorí nemajú so skautmi nič spoločné (česť a morálku už vôbec nie)  a práveže by  hovoriť mali. Ale nevyjadria sa a nielen iba 24 hodín. Taká prezidentka napríklad. K návrhu Dohody o vojenskej spolupráci medzi USa a SR ani ten slepačí kotkodák. Na ambasáde USA majú asi ešte zimné prázdniny. Alebo už fašiangy a šiškujú tam do ušiškovania. Vlastne, do donutovania. Oni majú donuty. Jastrab - Jaroslav Foglar by dal hrdinnú Zuzanu Čaputovú za výkony v skautskom mlčaní aj do táborového totemu vytesať. Aj s jej mlčaním. Hoci - slová sa tesávali aj do kameňa, ak boli múdre, lenže ako vytesať hlúpe mlčanie?

Koaličný wrestling

Prezidentka Zuzana Čaputová náhle a nečakane prerušiac svoju snahu o získanie bobríka mlčania vyhlásila, že považuje cestu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku do Ruska za nevhodnú a odobrala sa ďalej prezidentsky a štátnicky vnímavo a starostlivo sledujúc dianie mlčať o Dohode Aj tak zjavne ešte tí Amíci nedopili čajík za svojimi donutmi. A povedzte svoj názor, keď ste si založili politickú kariéru na tom, že prezentujete iba tie dodané a inak len všetko pozorne citlivo vnímate a hlboko preciťujete... Do tejto surealistickej atmosféry v paláci ešte zvonku dolieha Matovičovo brýzganie na všetko, čo pochádza zo SaS, Sulíkovo mlčanie na všetko, čo vychádza z OĽaNO, Remišovej hromženie na všetko Kolíkovské a Šeligovo mudrovanie na tému teórie relativity a všetkých podobných ľahkých vedných disciplín vrátane urýchľovania častíc a existencie paralelných svetov. No a potom je tu aj spoločné ignorovanie už menovanými Kollárovho okrúhleho stola a okrúhle dotácie pre člena OĽaNO na výchovu kráv v Gruzínsku. Akoby sami nemali medzi sebou dosť svojich.

Súboj opozičných titanov

"Koalícia sa zľakla mimoriadnej schôdze o slovensko - americkej obrannej zmluve a to napriek tomu, že z mediálneho priestoru unikajú informácie o možnom použití slovenského územia na cvičenie ukrajinských vojakov. Je to neprípustné a takýto hazard so štátom si nikto nemôže dovoliť." Upozornil Peter Pellegrini. Jeho bývaý súputník a šéf Robert Fico k téme dal viac. "Ak dohoda o základniach Ozbrojených síl USA na území SR vyvoláva toľko emócii, je neuveriteľné, že koalícia chce obísť názor občanov. Tieto základne totiž môžu slúžiť na rôzne účely. Napríklad na to, že letiská budú využívané ako východiskový bod na rôzne útočné aktivity pre ozbrojené sily a Slovensko  tak môže byť zaťahované do konfliktov. Do tohto procesu vstúpila mimoriadne vážna informácia, ktorú zverejnil významný americký denník The New York Times len dva dni po tom, čo vláda túto dohodu svojím uznesením schválila. Oficiálni predstavitelia Spojených štátov amerických potvrdili tomuto denníku, že sa ráta s tým, že také krajiny, ako je Slovensko, Rumunsko alebo Poľsko môžu byť územím, na ktorom sa budú trénovať takzvaní ukrajinskí povstalci, ktorých úlohou by potom malo byť ísť na územie Ukrajiny a bojovať tam. Ako predseda strany SMER – SD hovorím, my si neželáme, aby tu Američania trénovali ukrajinských žoldnierov. A už vôbec si neželáme, aby tu boli nejaké americké základne. Nevidíme žiadny racionálny dôvod, pre ktorý je potrebné schvaľovať bilaterálnu dohodu medzi vládou Slovenskej republiky a Spojenými štátmi americkými," uviedol Robert Fico.

Hujer z obrany od Matoviča stratil posledné zábrany

Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto dôkazov máme kopec a čím viac budú Smer, Hlas a SNS o Dohode o obrannej spolupráci s USA klamať, tým viac ich budeme postupne zverejňovať. Prvý chod, nech sa páči," píše Naď. Pustil sa hrdinný Naď priamo do vydierania, bez okolkov, na plnú partajnú hubu. (Nie je to tak trochu trestný čin, vážené orgány OČTK?) Z väčšiny komentárov na sociálnych sieťach ale vyplýva, že občanov Slovenska podhodené dôkazy už nepresvedčia. Ani nadskakujúci Naď. Už vôbec nie o tom, že on, Naď je slušný politik. On totiž nie je ani slušný a už vôbec nie politik. Trochu som sa teraz zamyslel - čo vlastne on je? Iba taký Hujer tretieho tisícročia v slovenskej politike? Poskok šialenca?

No

Idem si dať ja radšej iskru, je to zásada, neutralizuje dráždenie žalúdka. Vraj zaberá aj citrón. Alebo Nolpaza, ale tá je iba na lekársky predpis. A skúste si dať dačo v tomto absurdistane predpísať. Lenže, to už sme v inom rezorte, tak zas niekedy inokedy.

Minister obrany J. Naď vytiahol dôkaz proti vláde Roberta Fica! Čo na to občania?
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti list svojho predchodcu, Petra Gajdoša, ktorý bol ministrom obrany za SNS. Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

___________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.