Kamenický: "Pán Krúpa, NIE, toto referendum sa nedá porovnávať s referendom k lieku na prostatu."
17 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Poslanec Ladislav Kamenický (SMER - SD) upozornil na absurdnosť! 

Poslanec OĽANO Krúpa, prirovnal podľa Ladislava Kamenického závažnosť referenda o zmluve s USA k referendu o lieku na prostatu. "Referendum sa už na Slovensko nesmie konať asi o ničom," myslí si Ladislav Kamenický a vysvetľuje prečo. 

"Po zmarení referenda o predčasných voľbách, ktoré podpisom potvrdilo viac ako 600 000 ľudí, dnes poslanec za OĽANO Krúpa prirovnal závažnosť referenda o zmluve s USA k referendu o lieku na prostatu! To je absolútna dehonestácia všetkých ľudí, ktorí sa chcú v referende k zmluve s USA vyjadriť! Podľa tejto vlády sa už asi referendum nesmie konať k vôbec ničomu! Názor národa už túto vládu vôbec nezaujíma. A diktatúra na Slovensku "prekvitá"!" Tvrdí Ladislav Kamenický. 

Obranná zmluva je jednostranná, nevýhodná, nepotrebná, porušujúca suverenitu a zvrchovanosť Slovenska

Ladislav Kamenický vysvetľuje, že generálny prokurátor Maroš Žilinka, bývalý ústavný sudca Ján Drgonec, Robert Fico a mnohí iní rešpektovaní právnici sa jasne vyjadrili k obsahu obrannej dohody s USA. Podľa Kamenického sa zhodli na tom, že z textu zmluvy jasne vyplýva, že obranná zmluva je jednostranná, pre Slovensko nevýhodná, nepotrebná a porušujúca suverenitu a zvrchovanosť Slovenska!

Kamenický tvrdí, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok, minister obrany Jaroslav Naď a poslanec Juraj Krúpa asi čítali úplne inú zmluvu a počas nedeľných politických diskusných relácií ju obhajovali podľa Kamenického do roztrhania tela a horlivo vysvetľovali, čo si oni myslia o tom, čo články zmluvy s USA vlastne hovoria!

"Dobrá zmluva je však taká, ktorá je jasná, zrozumiteľná, obojstranne výhodná, nespochybniteľná, rieši aj situácie, ktoré môžu v reálnom živote nastať a nedovoľuje dvojaký výklad! Takisto pri zmluve je dôležitý obsah a nie to, čo sa zámerne doslovne neuvedie, ale v texte zmluvy sa o tom pojednáva," vysvetľuje poslanec Kamenický. A dodáva, že tieto vlastnosti daná zmluva s USA nespĺňa!

Prečo ju teda vláda schválila

"Naď najskôr nevedel popísať, aký bude reálny režim na letiskách po podpise tejto zmluvy a neskôr dokonca tvrdil, že sa vlastne nič zásadné v režime na letiskách neudeje. Nevedel ani povedať, čo také hrozí Slovensku, keď je potrebné takúto zmluvu podpísať!" Upozorňuje opozičný poslanec za stranu SMER - SD.

Podľa Kamenického je to skôr naopak. 

"Táto zmluva môže zvýšiť nebezpečenstvo ohrozenia obyvateľov Slovenska v prípade medzinárodného ozbrojeného konfliktu. Ak sa pozrieme na to, ako sa iskrí medzi USA a Ruskom v otázkach Ukrajiny a jej vstupu do NATO, tak nebezpečenstvo vojnového konfliktu nie je vôbec nereálne," tvrdí Kamenický.

Podľa neho je jasné aj to, že Slovensko takúto dvojstrannú zmluvu s USA vôbec nepotrebuje a je presvedčený aj o tom, že si to na Slovensku myslí väčšina ľudí. Za nevyhnutné považuje to, aby sa k zmluve s USA vyjadrili ľudia v demokratickom referende, lebo prípadné dôsledky sa ich môžu bytostne dotýkať

"A pán Krúpa, NIE, toto referendum sa nedá porovnávať s referendom k lieku na prostatu. Ak vám to ešte nedošlo, ide tu o niečo úplne iné!" Komentuje Kamenický v závere stanovisko koaličného poslanca za stranu OĽaNO Juraja Krúpu.

Koaličný poslanec M. Viskupič nesúhlasí z kolegami. "Vakcína nie je pre vírus bariérou." uviedol
S príchodom omikronu prestávajú platiť niektoré parametre, ktoré platili pri delta variante. Poznatky vedcov, ich štúdie a štatistiky nás presviedčajú o tom, že je potrebné zmeniť doterajšie správanie a postupne sa vrátiť do normálneho života. Ako... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.