Bratislava: Mestské lesy neodporúčajú pre vietor návštevu lesoparku
17 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Mestské lesy v Bratislave neodporúčajú z bezpečnostných dôvodov počas pondelka návštevu lesoparku. Dôvodom sú výstrahy pred silným vetrom, ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Mestská organizácia o tom informuje na sociálnej sieti.

"V pondelok sa očakáva veľmi silný vietor, SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa. Za takýchto podmienok môžu padať aj zdravé stromy, návštevu lesoparku preto odporúčame z bezpečnostných dôvodov odložiť na iný deň," konštatujú mestské lesy.

Na opatrnosť apeluje aj hlavné mesto. "Neodporúčame pohyb po parkoch a lesoch," uvádza mesto. Výstrahy pred vetrom pripomína i mestská časť Nové Mesto, v katastrálnom území ktorého sa nachádza napríklad Železná studnička či Koliba. "Vyhýbajte sa miestam, kde môže dôjsť v dôsledku vetra k úrazom a návštevu prírody radšej odložte," podotýka samospráva.

Pre Bratislavu vydal SHMÚ na pondelok výstrahy prvého a neskôr druhého stupňa. Dopoludnia môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 85 kilometrov za hodinu. Neskôr, až do večera sa môže rýchlosť vetra v nárazoch pohybovať okolo 85 až 100 kilometrov za hodinu.

Laššáková: Čo že to naša prezidentka tak citlivo vníma?
Ústavná právnička Judita Laššáková porovnáva dve situácie, kedy sa prezidentka môže obrátiť na Ústavný súd. Urobila to, lebo môže "Zuzana Čaputová sa ohradila proti kritike, ktorá sa jej ušla za nevypísanie referenda o predčasných voľbách. Vraj... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova