Chmelár: The New York Times tvrdí, že armáda USA zabezpečí výcvik ukrajinských vojakov na území SR, v prípade ukrajinského konfliktu s Ruskom
17 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Historik a politológ Eduard Chmelár, signatár hromadných pripomienok proti obrannej dohode Slovenska s USA na svojom facebookovom profile publikoval text s titulkom USA CHCÚ ZATIAHNUŤ SLOVENSKO DO VOJNY S RUSKOM. Chmelár tak napĺňa spravodajskú funkciu, na ktorú abdikovali slovenské médiá. Tie sa ani zmienkou  nevyjadrili o tom, čo sa píše v prestížnom americkom denníku.

Chmelár informuje, že americký denník The New York Times vydal v piatok správu, z ktorej vyplýva, že Spojené štáty v prípade vojny s Ruskom plánujú poskytnúť výcvik ukrajinským povstalcom v krajinách, ktoré sú súčasťou východného krídla NATO, menovite v Poľsku, Rumunsku a NA SLOVENSKU tak, aby odtiaľto mohli bojovníci preniknúť priamo na Ukrajinu.

Zdroj: Facebook | @reprofoto NYT

Generál Viktorín zabudol, že vôbec nejaký minister Naď existuje
Generál vo výslužbe Jozef Viktorín poskytol rozhovor internetovej televízii. Jedna z otázok redaktorky smerovala na jeho konflikt s ministrom obrany, Jaroslavom Naďom. Mediálna prestrelka "Ešte na konci minulého roka ste mali cez médiá konflikt s... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Bývalý najvyšší veliteľ spojeneckých síl NATO admirál James Stavridis prirovnal plánovanú operáciu k americkej podpore mudžahedínov v Afganistane na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia.

„Som šokovaný, že takúto závažnú informáciu týkajúcu sa Slovenska nepriniesli žiadne slovenské médiá a mlčí aj ministerstvo obrany. Považujem za neprijateľné, ako hanebne si naše médiá neplnia informačné povinnosti a ako nás čoraz viac uzatvárajú do informačného vákua, ktoré som zažil počas studenej vojny, keď som si musel všetky dôležité informácie zháňať zo zahraničných zdrojov. Je viac ako pravdepodobné, že aj tieto dohody boli urobené počas nezvyčajne dlhej cesty Jara Naďa v Spojených štátoch,“ píše znepokojene Chmelár.

E. Chmelár žiada ministra obrany a premiéra o vysvetlenie. Slovensko totiž nemá voči Ukrajine žiadne záväzky, nemá s ňou podpísanú žiadnu spojeneckú zmluvu. Je preto nezodpovedné, že terajšie vedenie štátu nás chce spolu s americkou administratívou zatiahnuť do mocenského zápasu a špinavej vojny.

„Kategoricky odmietam, aby naše Slovensko, ktoré by sme mali budovať skôr ako posla mieru, bolo súčasťou plánov vojnovej mašinérie!“ píše na záver Chmelár.

Minister obrany Naď poprel, že o výcviku Ukrajincov na území SR s Američanmi rokoval. (Poznámka red. HD)

Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny!
Ľuboš Blaha na svojom profile na sociálnej sieti uverejnil príspevok s názvom Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny! Reaguje na informácie, ktoré zverejnili americké médiá. Prináša správu, ktorú priniesol americký denník New York... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.