Premiér Heger sa vytešuje, že si pozrel Bedárov. To ich je u nás tak málo?
16 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Tak sa nám pán veľkomožný pochválili tým, že boli v divadle. Aj s pani manželkou, veď ako inak. Pán premiér s pani premiérovou si boli pozriet v Bratislave na Novej scéne muzikál Bedári Victora Huga. A pochválili sa s tým aj poskytnutím vyjadrenia pre agentúru TA SR.

"Teší ma, že sme Bedárov mohli vidieť osobne. Výkony hercov a spevákov boli neskutočné a toto predstavenie vrelo odporúčam. Oceňujem obrovské nasadenie celého tímu ľudí, ktorí sa na príprave podujatia podieľali aj v týchto náročných pandemických časoch. Kultúra je pre moju vládu, ale aj pre mňa osobne veľmi dôležitá. Návšteva divadelných či hudobných podujatí nie je len čas, ktorý môžem tráviť so svojou manželkou. Vnímam to aj ako priestor na rozvíjanie ducha," povedal po predstavení Eduard Heger. Premiér Eduard Heger osobnou návštevou divadelného predstavenia symbolicky vyjadril podporu celému odvetviu kultúry na Slovensku, ktoré bolo v uplynulom období ťažko skúšané pandémiou." Toľko óda z agentúry. Óda na seba.Na svoje blahorodie. 

Bedári Eduarda Hegera

Bedári sú momentálne najväčší muzikálový fenomén. Počas takmer 30tich rokov zhudobnenej existencie ich videlo viac ako šesťdesiat miliónov nadšených divákov. Jeho blahorodie predsa nemôže byť výnimkou. Až na to, že keď predstaviteľ vlády, ktorá zlikvidovala kultúru a nielen kvôi pandémii, ale najmä kvôli svojej straníckej ministerke hovorí o tom, že "vyjadruje podporu celému odvetviu na Slovensku", je to výrok tak povediac nielen na žalúdočnú nevoľnosť. Alebo automaticky evokuje biblických farizejov.(Začiatky farizejského hnutia siahajú do makabejskej doby, kedy bolo treba brániť židovskú vieru proti helenistickým vplyvom. V Novom zákone či Novej Zmluve sú farizeji kritizovaní ako pokrytci.)

„Kto dáva chudobnému, požičiava Bohu.“ —  Victor Hugo

Ak by sa jeho blahorodie pán premiér s pani manželkou prešli po uliciach, mali by bedárov zdarma. Viem, na tých smotánka nechodí, veď to je "póvl". A rozprávajte agentúre o tom, čo ste videli na ulici. Bezdomovcov, žobrákov, uštvaných ľudí, zachmúrené tváre, prázdnotu v ich očiach a biedu všade navôkol. Ozaj, milí čitatelia, tušíte, že na Slovensku spomedzi všetkých bývalých koónií Sovietskeho zvúzu rastú príjmy obyvateľstva najpomalšie a výdavky najrýchlejšie? Neviete?No tak, do najbližších volieb máte čo doháňať! Na Slovensku z mocných koaličných straníkov nikto nepožičiava Bohu, všetci podplácajú peklo.

„Pes, to je cnosť, ktorá sa stala zvieraťom, pretože sa nemohla vteliť do človeka.“ —  Victor Hugo

Myslíte iba na seba, vaše blahorodie. Na svoju moc, svoju rodnú stranu, svoje pozície a svoje kšefty! Svoju ideológiu, svoje ...izmy! Vy ani neviete, čo to je egoizmus, sebectvo. Ide o cielené uplatňovanie osobných záujmov, nezohľadňujúce, alebo málo zohľadňujúce záujmy iných. Fakt, vy ani netušíte, že tu žijú aj tí iní. Ste plný sebeckých génov. sústreďovanie sa na svoj vlastný úspech, alebo že ho druhým nepraje (porovnaj s egotizmom). Nielenže sa sústreďujete iba na vlastné stranícke a koaličné úspechy. Vy úspech nedoprajete nikomu s nezávislým myslením.

„Ak niekto nevie byť zrozumiteľný, znamená to, že nie je inteligentný.“ —  Victor Hugo

Je ľahké ísť na muzikál, na ktorom sa proste musí byť, inak ste za nič. Je ľahké sa tým chváliť. Ľuďom, ktorí nemajú na lieky, na školné pre deti, na zaplatenie tepla, na palivo do kúrenia, na oblečenie. Kedy ste naúposledy takýchto ľudí stretli na nejakom muzikáli, vaše blahorodie? Kedy ste sa snažili im rozm,ieť a kedy ste sa snažili byťpre nich zrozumiteľný? Alebo zrozumiteľní Vy a Vaša strana či hnutie či konglomerát či čo? Čítali ste vôbec Huga? Pochopii ste ho, o čom píše? o chudobe a Vy sa idete baviť tam, kde sa hrá o chudobe. načo ptreboha, môžete si pokojne otvoriť okno vo svojej pracovni na Úrade vlády: urobili ste to už vôbec niekedy? Pozreli ste sa do "podhradia"? Viete O ČOM je vôbec Victor Hugo? O ČOM sú jeho Bedári? Prečo ich napísal? Vy o tom neviete NIČ! Nechcete, odmietate to vedieť.

„Najväčším šťastím v živote je presvedčenie, že nás ľúbia - ľúbia nás takých, akí sme, či skôr napriek tomu, akí sme.“ —  Victor Hugo

Áno, aj to povedal Victor Hugo. A odkázal Vám tým, že Vy sa takéhoto šťastia nikdy nedožijete. Pretože Vás nenávidia! Vašou zásluhou, vašim prístupom k skutočným, nielen tým muzikálovým bedárom!

Veronikina nedeľa - rozdávanie kopancov
To by nebola Veronika Remišová, ak by raz zas nesúdila iných (podľa seba). Na sociálnej sieti spravila bravúrny ťah a kopla si hneď do dvoch mien. Kop do Sulíka "Richard Sulík považuje diskusiu o disciplinárnom stíhaní Maroša Žilinku za prehnanú.... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

__________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.