Ktoré ÚPSVaR-ky čaká rekonštrukcia?
17 | 01 | 2022 I Eka Balašková

V závere minulého roka vládny kabinet rozhodol o tom, že viaceré Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny sa budú rekonštruovať. Na tento účel vláda "odklepla" takmer dva milióny eur

Ktorých ÚPSVaR sa rekonštrukcia bude týkať?

Pôvodný plán bol, zrekonštruovať historický objekt na levočskom námestí. Vláda na svojom zasadnutí však rozhodla, že investíciu "si podelí" štrnásť pracovísk a to v Šamoríne, Šaštíne, Trenčíne, Leviciach, Dolnom Kubíne, Turčianskych Tepliciach, Rimavskej Sobote, Bardejove, Giraltovciach, Sabinove, Prešove, Stropkove, Košiciach a v Rožňave.

Na čo budú rekonštrukcie zamerané?

Karol Zimmer, generálny riaditeľ a generálny tajomník služobného úradu ozrejmil: „Stav budov úradov práce mapujeme priebežne a takisto ich priebežne opravujeme. Mnohé z nich sú už staršie a vyžadujú si komplexnejšie opravy. Plánované rekonštrukcie budú prednostne zamerané na opravu fasád budov a ich zateplenie, tak aby sa zvýšila ich bezpečnosť, ale aj energetická hospodárnosť.“ Podľa jeho slov v niektorých budovách dôjde aj k výmene starej elektroinštalácie, rozvodov, tak aby vyhovovali potrebám úradu. 

Viete si správne uvoľniť kĺby na rukách?
Poznáte ten pocit uvoľnenia, keď si tak fajn popukáte drobnými kĺbmi prstov? V článku vám poradíme, ako to robiť správne a do budúcna si "nezaobstarať" veľmi bolestivú artritídu. Čo je artritída? Veľmi nepríjemný, bolestivý, mnohokrát chronický... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Autá do Centier pre deti a rodiny

Na obnovu vozového parku 68 Centier pre deti a rodiny získa 120 nových áut. Centrá sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Ústredia práce sociálnych vecí a rodiny, ktoré na tento účel určilo 1,5 milióna eur. „Viaceré z áut, ktoré centrá pre deti a rodiny využívajú pri svojej práci, používajú viac ako 20 rokov. Najstaršie z nich je v prevádzke už 34 rokov,“ informovalo ústredie práce a rodiny.

Je táto investícia nutná?

Pri hodnotení tejto potreby rozhodoval celkový stav vozového parku, vek a technický stav vozidiel a to, že majú najazdené cez 250 tisíc kilometrov. Čas realizácie rekonštrukcie, ako aj nákup áut závisí od realizácie a výsledku verejných obstarávaní. Predpokladom je rok 2022.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Obdivujete Svitkove prilby z Dakaru? Pozrite sa, kto je ich autorom
Štefan Svitko je dlhoročný účastník Rallye Paríž-Dakar. Rodák z oravskej obce Žaškov sa jej zúčastnil v tomto roku už trinásty krát. Na jeho zjave zaujme jeho prilba. Vyzerá, ako keby na nej bola fotka, no omyl. Pre Svitka ju aj v tomto roku... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balašková