Juraj Rizman úplne otvorene o vzťahu s prezidentkou: Viem presne, kedy medzi nami preskočila iskra!
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Žiadne benefity ako prvý muž nemám! Rozhovoril sa Juraj Rizman o spolužití s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Úplne otvorene prezradil ako medzi zaľúbeným párikom "preskočila iskra" ale aj to, ako relaxujú a čomu sa venujú v osobnom živote!

"Poznáme sa 13 alebo 14 rokov, pomerne dlho sme spolupracovali na rôznych environmentálnych projektoch či veciach týkajúcich sa právneho štátu, reforiem súdnictva, polície, prokuratúry..." začal rozhovor pre iniciatívu Dobre. Rizman.

Už v začiatkoch ich spájali rovnaké záujmy

Za prvý pracovný kontakt Rizman označil obdobie, keď pracoval s Greenpeace a Čaputová sa v rámci organizácie VIA IURIS venovala kauze Pezinská skládka. "Tam sme im s viacerými vecami pomáhali. Mali sme k sebe ľudsky blízko, no ona bola vydatá a ja ženatý. Potom sme sa nejaký čas nevideli a medzičasom som začal pracovať pre VIA IURIS," spomína. 

Bude prezidentka zajtra rozdávať noty, ktoré prišli z ambasády?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová pozvala na pracovné raňajky premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Informuje o tom TA SR. Stretnú sa v pondelok (17. 1.) v prezidentskom paláci. TASR o tom... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

"Neskôr sa mne aj jej rozpadli vzťahy a keď som nastupoval ako jej poradca pre životné prostredie a občiansku spoločnosť, čo boli oblasti v ktorých som sa pohyboval takmer 25 rokov, tak sa to proste stalo," poukázal na fakt, že vzťah s prezidentkou si nijako neplánoval. 

"To je jednoducho život. Tým, že sme sa poznali, viac sme konzultovali niektoré veci a preskočila iskra."

Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom

Zdroj: FB/ZČ

Ako prvý frajer nemá žiadne benefity

A aké je to byť "prvým mužom" republiky? "Veľmi si to nepripúšťam, doteraz boli po bokoch prezidentov manželky, ja som iba partner, v čom je samozrejme rozdiel," povedal.

"Neplynú z nej žiadne benefity. Nevzniká nárok na žiaden servis, žiadna finančná renta, právo na asistentky alebo osobného šoféra, ako si to možno niektorí ľudia predstavujú," upozornil na fakt, že sa nejedná o žiadnu skutočnú oficiálnu funkciu.

Drucker: Dnes sa rozhoduje o miliarde eur! A opäť za zatvorenými dverami. Prečo asi?
Počujete to ticho? Kým čítate tento text, niekde mimo zraky verejnosti sa rozhoduje kto, kde a na aký účel získa miliardu eur. A nikto nič: ticho. Len minister zdravotníctva mlží a mlží a mlží. Upozorňuje na to vo videu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Ja sa živím normálne svojou prácou. Predtým som pracoval v Národnej rade, dnes pracujem ako živnostník. Pracujem v oblasti v ktorej som pracoval aj doteraz, to znamená v komunikácií v kampaniach či na veciach, ktoré moderujem atd..," približuje náplň svojej práce.

Na obrázku môže byť 2 ľudia, stojaci ľudia, príroda, strom a snehZdroj: FB/ZČ

Pod drobnohľadom: Nepríjemné ale nevyhnutné

Za najväčšiu zmenu Rizman označil fakt, že je pod neustálym drobnohľadom. "V týchto osobných veciach je teda zvýšená miera dohľadu a kontroly. Samozrejme to má presah aj do bezpečnostných vecí, keďže prezident je ako jeden z najvyšších ústavných činiteľov stráženou osobou," ozrejmil. 

Po práci to podľa Rizmana u nich vyzerá podobne, ako v iných bežných vzťahoch. "Snažíme sa prácu nechať bokom. Máme deti s ktorými chceme komunikovať. Máme psíka, máme záhradku, snažíme sa aj niečo prečítať či si niečo spolu pozrieť. Ak sa dá, ísť do kina, na koncert," uzatvára Rizman.

Slováci pozor: Ak si neprevezmete tovar na dobierku, môžete skončiť na súde!
Stať sa to môže každému! Všetci sme z času na čas zábudliví, ale na toto by sme zabudnúť nemali. Ak si totiž na pošte neprevezmete tovar na dobierku, môžete skončiť na súde. K poštovnému vám tak pribudnú aj súdne trovy. Nechať tovar na dobierku na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.