Viete, prečo na Slovensku platí núdzový stav? Aby mohla stále trvať doba "kešu"
15 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

To sa nám to tu perú prachy, jedna radosť. A čím dlhšie potrvá núdzový stav, tým dlhšie si ich mocenské mafia môžu prať.

Dobrá voľba a Umiernení práve z dôvodu možného pretrvávania legálnyvh nezákonností žiadajú ukončenie núdzového stavu

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení žiada ukončenie núdzového stavu. Tvrdia, že umožňuje vláde netransparentne nakupovať, pretože úrady a ministerstvá sa počas neho môžu vyhnúť bežnému režimu verejného obstarávania.

Bez logiky

Po zrušení zákazov vychádzania a zhromažďovania podľa strany stratil núdzový stav význam. Informuje o postoji spomenutých strán TA SR.
"Medzi absurdné dôsledky patrí napríklad to, že núdzový stav vrátil a udržiava na Slovensku dobu kešu - počas núdzového stavu totiž neplatia obmedzenia pre hotovostné operácie," upozornil právny expert strany Peter Kresák.

Parlament musí byť nadriadený vláde a nie naopak

Predseda strany Tomáš Drucker zároveň vyzval Národnú radu SR, aby si začala plniť kontrolnú úlohu a od vlády žiadala úplný zoznam nákupov, pri ktorých využila zjednodušený proces obstarania tovarov a služieb. Vláde vyčíta, že nevysvetlila rozhodnutie nezrušiť núdzový stav. Informuje TA SR

Ani zďaleka netušíte, ako si z vás koalícia drzo a arogantne robí...
"Vládna koalícia chcela oklamať ľudí. Doručili do parlamentu zákon o konaní referenda o predčasných voľbách." Pripomína na sociálnej sieti Tomáš Taraba. Dokonca členovia koalície Tarabovi odkazovali, že on ho predkladať nemusí, že oni už to... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.