Slovenská Včielka Maja oslávila 70. narodeniny
15 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Jej hlas už takmer štyri desaťročia sprevádza detstvom snáď každé dieťa na Slovensku. Verili by ste, že "jeho majiteľka" má už sedemdesiat? Oslávila ich v síce už 8. januára, no na Stenu slávy v Nitre bolo jej meno "inštalované" v týchto dňoch.

Bratislavská rodáčka

Aj ona bola jednou z "odchovancov" Detskej rozhlasovej a dramatickej družiny, v ktorej vyrástli napríkad aj Ľubo Roman, či Stano Dančiak. V roku 1975 skončila štúdium herectva na VŠMU v Bratislave, no v tom čase už hrala v Divadle P. O. Hviezdoslava. Neskôr sa presťahovala do Košického štátneho divadla a potom pôsobila na Novej scéne v Bratislave.

V Nitre od 1996.

Na svoj príchod do Nitry si spomína samotná herečka: Vtedy ten, kto prišiel do divadla (DAB Nitra, pozn. red.),  tak sa tam aj nasťahoval. Býval, žil tam. Prebral farby daného divadla. Ja som len zobrala do prepravky kocúra, predala som dom, nasťahovala som sa do Nitry a začala som žiť tu." 

Do Komárna dorazili chobotničky
Pekná tradícia v komárňanskej pôrodnici pokračuje. Novorodenecké oddelenie môže na tento svet deti, narodené v Komárne, vítať malým darčekom pre mamičku a bábätko. Kto za tým stojí. Už v roku 2017 prišli Zsófia a Noémi s nápadom, darovať... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Eva Večerová, to nie je len dabing,

aj keď práve z dabingu ju poznáme asi najviac. V Nitre účinkovala v takmer všetkých muzikáloch pod režisérskou taktovkou J. Bednárika: Fidlikant na streche, Grék Zorba, Adam Šangala...  V DAB stvárnila Irinu Arkadinová v Čechovovej hre Čajka, či ako jedna z Anfus v interpretácii hry Tri sestry.

Práve Divadle Andreja Bagara v Nitre naštudovala takmer 40 postáv. Svojim herectvom a komediálnym talentom bravúrne zvládala komediálnu postavu v hre Statky – zmätkyRok v Kocúrkove, ale blysla sa aj v dramatickej hre zo súčasnosti Agáta hľadá prácu. Účinkovala vo viac ako 140 filmoch, televíznych filmoch a seriáloch. 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

,,Nový“ muž v živote vdovy Ivany Gottovej
Ivana Gottová sa po smrti svojej životnej lásky Karla Gotta stiahla z očí verejnosti a smútila so svojimi dcérami v súkromí. Pred fanúšikov jej zosnulého muža predstúpila iba výnimočne pri príležitostiach súvisiacich s odkazom Karla Gotta. Tak tomu... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Norbert Pančík