Prezidentka Čaputová ide s premiérom Hegerom rozoberať pre ňu citlivú tému
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Už len krôčik! Medzinárodná zmluva o obrannej spolupráci s USA po schválení vládou smeruje do parlamentu. Definitívne slovo však bude mať prezidentka Zuzana Čaputová.

Obranná zmluva medzi Slovenskom a USA, ktorá upravuje podmienky pobytu amerických vojsk na slovenskom území, je o krok bližšie k ratifikácii. Jej vyjednávačov, ministra obrany Jaroslava Naďa a ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, výhrady k nevýhodnosti a obavy zo straty suverenity neodradili a zmluvu po schválení vládou posielajú do parlamentu.

Vraj politicky zneužívaná téma

Posledné slovo ale bude mať prezidentka. Predtým sa však v najblížších dňoch poradí s premiérom Eduardom Hegerom a predsedom parlamentu Borisom Kollárom, keďže ide o spoločensky citlivú a politicky zneužívanú tému. Potvrdil to hovorca prezidentky Martin Strižinec, píše denník SME.

Prezidentka sa stretne aj s ministrami Naďom a Korčokom, ktorí dohodu s USA predkladajú. „Následne oznámi svoje ďalšie kroky,“ dodal Strižinec.

Sprisahanecké spojenia Denníka N o generálnom prokurátorovi mohol vysloviť len klinický idiot!
Vlna kritiky, ktorá sa zniesla na Žilinkovu hlavu, je až primitívne účelová! O tom je presvedčený publicista a historik Eduard Chmelár. Ten sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pýta: Kto tu poškodzuje Slovensko? Obvinenia slovenských... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pellegrini chce názor ústavného súdu

Zmluvu medzi Bratislavou a Washingtonom týkajúcu sa obrannej spolupráce schválila vláda na svojom zasadnutí v stredu 12. januára. Schválená musí byť aj parlamentom a podpísaná prezidentkou.

Predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini dnes hlavu štátu vyzval, aby dala dohodu o obrannej spolupráci prehodnotiť Ústavnému súdu SR.

Hor sa do ulíc! V sobotu sa chystá PROTEST proti vojenskej zmluve s USA
Občianske združenie Reštart SR chystá v sobotu 15. 1. 2022 protestný pochod so začiatkom o 14.00 hodine na námestí SNP v Bratislave. Uviedli to na svojej stránke na sociálnej sieti. Cieľ pochodu je jasný. Poukázať na zdradu slovenského národa,... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.