Matovič a Kollár zo Spolu sú na nože! Pozrite, čo si odkazujú cez facebook
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ostrý konflikt plný osočovania! Obrovské vášne vzplanuli medzi nezaradeným poslancom parlamentu a primátorom Hlohovca Miroslavom Kollárom (Spolu) a ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO). Dôvodom boli očkovacie bonusy, ktoré začali chodiť aj mŕtvym.

Bonus prišiel nevhod

Nezaradený poslanec Kollár upozornil na problém. „Pán Matovič, poslali ste práve mojej svokre šek na tých vašich slávnych 300 eur. Aj ste jej poďakovali za príklad, ktorý dala iným ľuďom vo svojom okolí. A že jej želáte pevné zdravie,“ napísal v statuse na sociálnej sieti.

Uznáva, že jeho svokra bola zodpovedná, trikrát zaočkovaná staršia dáma. „Len s tým pevným zdravím to bude asi problém. Pred mesiacom zomrela. Pochovali sme ju týždeň pred Vianocami. Týždeň po novom roku dostala z vášho ministerstva želanie pevného zdravia,“ pokračuje Kollár.

Hanbiť by sa mal Matovič i ministerstvo financií

"Pán Matovič, viete, čo potrebuje rodina, ktorá nielen v takom emotívnom čase, ako sú Vianoce, nečakane stratí svojho blízkeho? Potrebuje pokoj, aby sa mohla vyrovnať s takouto traumou. Nie Vaše infantilné poďakovania so želaním pevného zdravia pre mŕtvu," rozhorčil sa poslanec.

Po očkovaní pol ročná PN-ka a zodpovední si ho prehadzujú ako horúci zemiak! Ako sa dostanete k odškodneniu?
Nebude to také jednoduché! Štát od nového roka preberá zodpovednosť za nežiaduce účinky vakcín proti COVID-19. No najprv musíte dokázať, že škodu na živote a zdraví vyvolala vakcína. A to je takmer nemožné! Presný postup dokazovania stále nie je... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Upozorňuje, že na konci listu je podpis: Ministerstvo financií – zodpovedný správca našich spoločných financií. „To myslíte to ministerstvo, ktoré posiela šeky a želania pevného zdravia ľuďom, ktorí už nie sú na tomto svete? A toto je len jeden z príkladov zlyhávajúcich inštitúcií v dôsledku vášho chaosu a diletantizmu. Nekradnúť nestačí, treba aj vedieť niečo robiť,“ vyčíta ministerstvu.

A priamo ministrovi financií Matovičovi adresuje tieto slová: „Myslím si, že vy máte – ako sa hovorí – vyoperovanú hanbu. Ale aj tak vás prosím – choďte sa konečne niekam do kúta potichu hanbiť a už odtiaľ nevylezte. Skôr, ako túto peknú krajinu definitívne zničíte.“

A zamestnancom ministerstva financií odporúča, aby si aktualizovali údaje z evidencie obyvateľov. Lebo toto asi nebude jediný takýto prípad. "Hanbite sa," uzatvára Kollár. Matovič si to však nenechal a kritiku opätoval.

Smer-SD chce vo voľbách spolupracovať najmä s Hlasom-SD a SNS
Základom dobrého výsledku v tohtoročných spojených komunálnych voľbách a voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) by mala byť spolupráca troch strán, a to Smeru-SD, mimoparlamentného Hlasu-SD a SNS. Na piatkovej tlačovej konferencii v Košiciach to... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Je mi ľúto, že musíte mať takého primátora

"Rozčúlený primátor Hlohovca Kolár na mňa hromžil, že čo som si to dovolil za strašnosť poslať po Vianociach 300 eur jeho trikrátzaočkovanej svokre, ktorá zomrela pred Vianocami … nuž, stáva sa. Databázy nie sú tak prepojené, aby ihneď počas Vianoc zaregistrovali, že adresát zomrel," napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti minister financií.

Druhá vec podľa Matoviča je, že "nebohá svokra splnila podmienky a má nárok na 300 eur očkovací bonus … a preto budú predmetom dedičského konania, tak, ako by bol preplatok za plyn či elektrinu doručený po úmrtí …," vysvetľuje. 

Podľa Matoviča to primátor určite vedel, ale napriek tomu si potreboval "buchnúť do matoviča, lebo to je v progresívnej kaviarni moderné a neváhal na to zneužiť svoju mŕtvu svokru. Odporné." 

Hlohovčania, verím, že tento narcistický úkaz už za primátora nezvolíte, odkázal minister financií.

Sprisahanecké spojenia Denníka N o generálnom prokurátorovi mohol vysloviť len klinický idiot!
Vlna kritiky, ktorá sa zniesla na Žilinkovu hlavu, je až primitívne účelová! O tom je presvedčený publicista a historik Eduard Chmelár. Ten sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pýta: Kto tu poškodzuje Slovensko? Obvinenia slovenských... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.