Lekár Sabaka súhlasil s odbornou diskusiu. Oponentom má byť expert Lakota
14 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Médiami hlavného prúdu obľúbený doc. MUDr. Peter Sabaka sa napriek odmietaniu účasti v diskusiách s odbornými oponentmi intenzívne vyjadruje v diskusiách na Facebooku. Najnovšie napísal komentár k statusu Miroslava Heredoša z hnutia Republika. Aj s početnými pravopisnými chybami. Reagoval tak na označenie vakcíny ako biologickej zbrane. Pripomíname, že lekár Sabaka predpovedal na jeseň 2021 desaťtisíc úmrtí na covid. Situáciu popísal Peter Weis v akw.sk.      

Sabaka v komentári píše:

Miro Heredoš FB | Komentár doc. Sabaku

Štvrtá vlna omikronu bude mať raketový nástup
Máme tu tretí "pandemický" rok. Môže, ale aj nemusí byť posledný. Lebo veď to sme si hovorili aj pred rokom. V európe už "zúri" omikron a epidemiológ hovorí, že o pár dní až týždňov bude naplno aj u nás. Ako by mal vyzerať tento rok zaujímalo aj... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Právnik Weis pochopil toto jeho vyjadrenie ako začiatok diskusie. „Keďže ste držiteľom akademického a vedeckého titulu, výzvu som pochopil, prijímam, poďme diskutovať. Veda je presne o tom. Verejnosť má právo na prístup k pravdivým informáciám. Informácie, ktoré ste ako celok označili za dezinformácie, treba detailne podrobiť kritike vo férovej diskusii práve s autorom, aby mohlo vyjsť verejne na javo, či máte pravdu. Som za. Všetkými desiatimi.

Myth Busters, vol. 1: téma č. 1: S proteín ako biologická zbraň; téma č. 2: relative risk reduction, účinnosť a absolute risk reduction pri vakcínach na covid.

Účastníci diskusie: JUDr. Peter Weis, MUDr. Ján Lakota, CSc., doc. MUDr. Peter Sabaka, PhD. a vami voľne vybraný expert (divákov by potešila prítomnosť kohokoľvek z konzília odborníkov).

Navrhovaná platforma: Hovorme spolu (konečne v RTVS).

Vzhľadom na váš priznaný hendikep férovo uprednostňujem TV debatu, ale môže byť po dohodnutí pravidiel aj písomne. Len ma, prosím, neodmietnite, inak budete zrejme musieť vysvetliť, na písomnú výzvu, čo konkrétne bolo v tom článku dezinformačné. A keďže ste to označili zrejme ako dezinformačný celok, pôjdeme bod po bode,“ píše Weis.

Sabaka opäť zareagoval:

Miro Heredoš FB | Komentár doc. Sabaku
  

Rovnako rýchlo zareagoval Weis: „A keďže pán MUDr. Ján Lakota CSc. je INTERNISTA, debata zjavne bude. Ďakujeme, pán docent, že ste sa k veci postavili ako chlap. O prípravách vás bude informovať iniciatíva HOVORME SPOLU, ktorej to posielame na vedomie. RTVS nechávame na vás, máte tam iste lepšie možnosti na vybavenie mediálneho priestoru.

Stále platí aj moja ponuka, pokojne priberte svojho ľubovoľného právnika, navrhujem tému 3: možnosti okresného sudcu rozhodnúť o peňažnom plnení v rámci neodkladného opatrenia pri žalobách o ochranu osobnosti. (...) Môžeme rozšíriť aj o oblasť judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva.“

Či sa diskusia s doc. Sabakom naozaj uskutoční, uvidíme nasledujúce dni.

20-tisíc eur poslanec NR SR odmieta dobrovoľne zaplatiť! Zdôvodnil prečo
"Covidovému prorokovi dobrovoľne nedám ani cent!" Týmito slovami reaguje Milan Mazurek (Republika) na rozhodnutie súdu, ktorý v prípade Milana Mazureka rozhodol, že lekárovi Sabakovi dlží 20-tisíc eur a verejné ospravedlnenie. Peniaze má Mazurek... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?
Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.