B. Kollár zvolal okrúhly stôl o téme referenda na utorok
14 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolal okrúhly stôl k téme ústavného zákona o skrátení volebného obdobia na utorok (18. 1.). TASR to potvrdila jeho hovorkyňa Michaela Jurcová. Kollár už skôr avizoval, že chce na stretnutie zvolať predsedov relevantných politických strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente.

Predseda SaS a vicepremiér Richard Sulík už reagoval, že sa na okrúhlom stole nezúčastní. "Nevidím žiaden dôvod na takýto okrúhly stôl," reagoval na piatkovej tlačovej konferencii.

Pozvánku dostal aj mimoparlamentný Hlas-SD, hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková uviedla, že sa na stretnutí zúčastnia. O prijatí pozvánky informoval na sociálnej sieti aj europoslanec a šéf mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík. Dodal, že na stretnutí sa určite zúčastní.

Hurá všetci do Poľska - zrušili tam daň na potraviny a minimalizovali daň na benzín
Facka slovenským uzurpátorom a plagiátorom - kým v Poľsku rušia najnemorálnejšie dane, u nás ich ide Matovičova deforma rapídne zvyšovať! "Poľsko zrušilo najamorálnejšiu daň na svete - DPH na potraviny." Informuje na sociálnej sieti Tomáš Taraba,... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už cez víkend avizoval, že na stretnutie nepríde. Povedal, že rozprávať sa "so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci", mu pripadá "úplne mimo misy". Hnutie OĽANO v piatok reagovalo, že okrúhly stôl ku komplikovaným ústavným otázkam má zmysel organizovať v prvom rade pre odborníkov, nie politikov, "ktorí nevedia ani len správne sformulovať referendovú otázku". "Hnutie OĽANO nezískalo mandát vo voľbách na to, aby vyjednávalo so skorumpovanými politikmi alebo extrémistami," uviedol pre TASR Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

Kollár už skôr avizoval, že súhlasí, aby mali ľudia možnosť sa v referende vyjadriť, či chcú skrátiť volebné obdobie. Nenašiel však podľa svojich slov podporu koaličných partnerov.

EÚ čoraz viac považuje USA za nespoľahlivého partnera! Len Slovensko podpisuje dohody
Názor Paula A Nuttala (Russia Today) Biden sa neukázal ako priateľ, v ktorého EÚ dúfala! Brusel si myslel, že odchodom Donalda Trumpa získajú spojenca vo Washingtone. Ale počas prvého roku v Bielom dome sa Biden ukázal byť ďaleko od najlepšieho... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Opozícia a odborári minulý rok vyzbierali 600.000 podpisov na iniciovanie referenda o skrátení volebného obdobia. Prezidentka sa v prípade petície obrátila na Ústavný súd SR, ktorý v júli 2021 rozhodol, že navrhovaná referendová otázka o skrátení volebného obdobia NR SR je protiústavná. Čaputová reagovala, že by vyhlásila referendum o predčasných voľbách, ak by NR SR rozhodla o zmene ústavy a následne prijala uznesenie, ktorým by požiadala o jeho konanie.