Tak už je to jasné: Povinné očkovanie (zatiaľ) nebude!
13 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Nezhodnú sa! Minister zdravotníctva potvrdil, že povinné očkovanie nebude. Otázna by totiž bola jeho podpora medzi stranami v parlamente a aj vo vládnej koalícii, informuje spravodajská televízia TA3.

Niektoré strany povinné očkovanie odmietajú úplne, časť by sa prihlásila za povinnú vakcináciu seniorov či niektorých profesií. Kto je za, a kto proti? Televízia dala dokopy doterajšie postoje strán.

Rozhodnutie v nedohľadne, mešká aj analýza

Minister Vladimír Lengvarský v utorok v relácii Markízy uviedol, že rozhodnutie o povinnom očkovaní pred vlnou variantu omikron nebude. Mešká sa aj s analýzou o povinnom očkovaní, ktorá mala byť hotová 10. januára.

Proti povinnej vakcinácii sú nielen opozičné strany, ale otázka by mohla úplne rozdeliť aj už teraz rozhádaný koaličný štvorlístok.

Ministerstvo už nechce rozdávať samotesty: Veľká kritika od škôl!
So samotestami sa môžu niektoré školy rozlúčiť! Ministerstvo školstva sa rozhodlo, že už nebude posielať samotesty pre žiakov tým školám, na ktorých aspoň 50 % rodičov nenahlasovalo výsledky skríningu svojich detí. Dotknuté školy sú nespokojné,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Prezidentka hovorí o krajnom riešení

Podľa rezidentky Zuzany Čaputovej je povinná vakcinácia krajným prístupom. No myslí si, že sa Slovensko nebude môcť tomuto kroku vyhnúť. Uviedla to v relácii V politike.

"Veľmi ma zaujíma spôsob, ako sa k povinnému očkovaniu dostaneme. Bude potrebná odborná a vecná debata, o ktorých skupinách vlastne hovoríme. Je to opatrenie, ktoré majú v Maďarsku, v Poľsku, v Rakúsku a v Česku je o tom vážna debata," dodala. 

Heger chce očkovať seniorov

Premiér Eduard Heger je za povinné očkovanie. Najskôr by začal s povinným očkovaním vo veku nad 60 rokov. "Začnime so skupinou 60 plus, toto sú ľudia, ktorí napĺňajú nemocnice," uviedol pred Vianocami v TA3. 

Eduard Chmelár: Vypichnutá lož ministra obrany
Politológ a historik Eduard Chmelár pripravil argumentovník, v ktorom plánuje, ako v seriály po častiach poukazovať na klamstvá vládnych predstaviteľov, ktoré sa týkajú vojenskej zmluvy s USA. Prvá časť má názov: Klamstvo č.1, Jadrové zbrane na... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Matovič je proti

Naopak, líder hnutia OĽaNO Igor Matovič si nemyslí, že by povinné očkovanie bolo cestou. Obáva sa, že nakoniec by to bolo len o "rozdávaní pokút". No myslí si, že je to legitímna téma.

Lengvarský zmenil názor

Nominant OĽaNO minister Lengvarský v decembri vyhlásil, že vzhľadom na epidemiologickú situáciu na Slovensku a rôzne nepravdivé informácie, ktoré sa šíria, musia o povinnom očkovaní uvažovať, hoci ešte pred rokom by na to ani nepomysleli. 

Kollár povinné očkovanie nepodporí

Povinné očkovanie nechce, hoci ho odporúča, hnutie Sme rodina Borisa Kollára. Šéf parlamentu tvrdí, že očkovanie je jediná cesta k ochrane zdravia. Povinné očkovanie, ale nepodporí. 

„Nikdy nebudem hlasovať za to, aby sme zaviedli povinné očkovanie,“ uviedol a dodal, že očkovanie by malo zostať dobrovoľné. "Nemali by sme národ rozoštvávať a deliť na jedných a druhých," myslí si Kollár. 

Železnice sa topia v problémoch: Ľudia sa búria proti odrieknutým spojom a preplneným vlakom
Po problémoch s autobusmi nastúpili problémy s vlakmi! V pondelok skončili prázdniny, je zrušený zákaz vychádzania, no, žiaľ, ľudia sa nemajú ako dostať do práce a do školy. Národný dopravca ešte minulý týždeň informoval, že vzhľadom na pandémiu a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Sulík má tri dôvody, prečo nie

Jednotný názor na povinnú vakcináciu nie je ani v strane SaS. Proti je šéf liberálov Richard Sulík. Pre denník Pravda uviedol, že povinné očkovanie je "príliš veľké obmedzenie osobnej slobody".

Argumentoval aj tým, že by to podnecovalo korupciu. Ako tretí dôvod, prečo je proti, uviedol, že opatrením by "do nepríčetnosti vytočili veľkú časť obyvateľstva".    

Za ľudí sú za

Strana Za ľudí bude podľa predsedníčky Veroniky Remišovej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku roka.

"Tieto pravidlá, akékoľvek sú, či už je to Covid automat alebo lockdown, nie sú ani dlhodobé, ani udržateľné riešenia. Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľstva je považované za riešenie pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania," uviedla Remišová. 

Anna Belousovová: Po voľbách vám ukážeme!
K top udalosti dnešného dňa sa vyjadrila aj predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová. Ani ju vláda neprekvapila. Obrovská nedôvera voči vláde "Ako sa dalo očakávať, vláda, ktorej nedôveruje 80% obyvateľov, schválila dohodu o... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pellegrini je proti akejkoľvek povinnosti

Opozičná mimoparlamentná strana Hlas-SD povinné očkovanie odmieta. Presadzovanie povinného očkovania proti ochoreniu Covid-19 môže podľa strany zvýšiť napätie v spoločnosti na extrémne nebezpečnú úroveň.

Líder strany Peter Pellegrini uviedol v novembri, že "ak vláda za trištvrte roka nedokázala viac ako polovicu slovenských občanov presvedčiť o prínosoch očkovania, nemôže ich teraz hnať do očkovacích centier hrozbami a vyhrážkami."

Fico hovorí o fašistickom nápade

Predseda Smeru-SD Robert Fico v súvislosti s povinným očkovaním uviedol, že ide o "nechutný fašistický nápad". Zdôraznil, že strana urobí všetko preto, aby povinné očkovanie na Slovensko nikdy neprešlo.

Ministerstvo pôdohospodárstva zabúda o čom je podpora vidieka
Podpora vidieka je hlavne o území a komunitách, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) na to zabúda. Uviedol to Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Združenie podľa neho uplatnilo... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.