Princ Andrew vrátil kráľovnej všetky vojenské hodnosti
14 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Britský princ Andrew, ktorý v Spojených štátoch čelí občianskej žalobe Američanky Virginie Giuffreovej v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho napadnutia, sa vzdal všetkých svojich čestných vojenských hodností, ako aj kráľovského patronátu nad charitatívnymi organizáciami.

Oznámil to vo štvrtok Buckinghamský palác, píše agentúra AFP.

"So súhlasom kráľovnej a po dohode s ňou boli vojenské hodnosti a kráľovské patronáty vojvodu z Yorku prinavrátené kráľovnej (Alžbete II.)," uvádza sa vo vyhlásení.

K tomuto rozhodnutiu došlo po tom, čo viac ako 150 veteránov ozbrojených síl zaslalo kráľovnej list so žiadosťou o zbavenie princa Andrewa všetkých jeho vojenských titulov, približuje agentúra AP.

Bodyguard Gotta prelomil mlčanie: To budete zízať!
Toto by ste nikdy netipovali! Bodyguard hviezd z deväťdesiatych rokov spomína na nezabudnuteľného Káju Gotta. Neuveríte, kde sa s ním ocitol! Byť bodyguardom v deväťdesiatych rokoch chcelo určite poriadnu dávku guráže. Romana Antona preto... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Princ Andrew, sa bude v spomínanej kauze sexuálneho obťažovania obhajovať ako súkromná osoba

Princ Andrew, druhý syn kráľovnej Alžbety II., sa bude v spomínanej kauze sexuálneho obťažovania obhajovať ako súkromná osoba, dodal palác v Londýne.

Giuffreová tvrdí, že v 17 rokoch ju teraz už zosnulý miliardár a odsúdený pedofil Jeffrey Epstein a jeho priateľka Ghislaine Maxwellová "zavliekli" do Európy a nútili tam k pohlavnému styku so svojimi bohatými a vplyvnými známymi, vrátane princa Andrewa. Toho zažalovala v auguste za to, že ju údajne viackrát sexuálne napadol v roku 2001, keď mala 17 rokov. K útokom podľa nej došlo v nehnuteľnostiach patriacich Epsteinovi a Maxwellovej. Newyorský sudca zamietol v stredu žiadosť princa Andrewa o zrušenie Giuffreovej žaloby.

Princ Andrew obvinenia dlhodobo popiera a tvrdí, že s Giuffreovou nikdy nemal pohlavný styk. Hoci princ zatiaľ nie je obžalovaný zo spáchania trestného činu, pre škandál okolo jeho priateľstva s Epsteinom bol v roku 2019 pozbavený výkonu všetkých povinností člena kráľovskej rodiny.

Majerský je pre KDH väčší TRAGÉD ako boli Figeľ či Hlina
Kresťanskodemokratické hnutie, skratka KDH bolo stálicou slovenskej politickej scény. Za čias vlád V. Mečiara tvorilo chrbticu vtedajších opozičných síl na čele s J. Čarnogurským. Delením si vyprodukovalo M. Dzurindu ako predsedu vlády (M. Dzurinda... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.