Po autobusoch sú v kríze aj vlaky: Minister dopravy vyhlásil nábor rušňovodičov! Pozrite, koľko ponúka
13 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Po problémoch s autobusmi nastúpili problémy s vlakmi! V pondelok skončili prázdniny, je zrušený zákaz vychádzania, no, žiaľ, ľudia sa nemajú ako dostať do práce a do školy.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na začiatku týždňa avizovala, že tento týždeň nevypraví na západe Slovenska 78 spojov. Opäť v tom zohráva hlavnú úlohu nedostatok pracovnej sily. Železnice jednoducho nemajú dostatok ľudí na to, aby dokázali vypraviť všetky vlakové spoje, píše denník Pravda.

Preto sú snahy štátu o to, aby ľudia presadli z osobných áut do spoľahlivej verejnej dopravy, dosť na zamyslenie. Alebo skôr na zasmiatie cez slzy.

Ako sardinky

„Tak bez tretej dávky sa už na mnohé akcie nedostaneme. A potom je tu verejná doprava. Aj dnešná jazda z Dunajskej Stredy do Bratislavy bola naozaj zážitok, máme pandémiu, chcú zaviesť op+ všade, ale že takto cestujeme ako sardinky, to nikoho nezaujíma, celá naša vláda sa môže hanbiť,“ hnevá sa cestujúci.

Hanbite sa! Želať pevné zdravie mŕtvym je hnusné, odkazuje poslanec ministrovi financií
Zase sa niečo nevydarilo! Nezvláda sa už ani vyplácanie očkovacích bonusov ľuďom starších ako 60 rokov. Poukážky chodia mŕtvym. Živí sa sťažujú, že na poštách nemajú dosť peňazí, píše denník Pravda. Do redakcie denníka sa ozvalo zopár starších... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

„Najčastejším dôvodom odriekania vlakov v Oblastnej správe depa Bratislava sú nedostatok rušňovodičov alebo poruchy či nedostatok hnacích koľajových vozidiel,“ tvrdí hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Pandémia nemôže za všetko

Železničiarom aktuálne chýba 129 rušňovodičov. Nedostatok ľudí je vyvolaný nielen zastavením ich prípravných kurzov v pandémii a fluktuáciou ku konkurencii, ale hlavne zvyšovaním výkonov.

„Na viac výkonov potrebujeme viac rušňovodičov,“ približuje Kováč. Upozorňuje, že spúšťajú náborovú kampaň na nových kolegov.

Muzikant Greksa: Nútiť neočkovaných dať sa očkovať je bohapusté svinstvo! (FOTO)
Obyčajné bohapusté svinstvo! Takto okomentoval status bratislavského župana Juraja Drobu na sociálnej sieti známy muzikant Marián Greksa. Droba sa totiž chváli, koľko výhod pre zaočkovaných vybojoval. Takzvaný voľnejší režim pre... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vyššie platy a náborový príspevok

Dôvodom nedostatku rušňovodičov je nielen koronavírus, ale aj dlhodobé neriešenie tohto problému. Povedal to v diskusii na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal. Preto sa rozhodol konať.

Národný dopravca zavádza náborový príspevok v objeme 1200 eur. Okrem toho dopravca tiež počíta s ubytovacím príspevkom do 400 eur mesačne, čo by malo pomôcť dostať pracovníkov z východu na západ za prácou. V neposlednom rade ZSSK ponúka pre zamestnancov referenčný bonus za získanie kolegu v hodnote 500 eur.

Ministerstvo dopravy sa chce tiež zamerať na vzdelávanie nových rušňovodičov. Pre pandémiu bolo vzdelávanie rušňovodičov pozastavené, čo spôsobilo sklz.

„Ideme zvyšovať odmeňovanie, ideme reštartovať vzdelávanie a ideme si vychovávať vlastných rušňovodičov,“ zhrnul šéf rezortu dopravy.

Už vieme, že očkovací bonus pre ľudí 60+ bolo iba obrovské mrhanie peniazmi!
Matovičov plán opäť nevyšiel! Od schválenia bonusu išlo totiž na očkovanie len päť percent nezaočkovaných seniorov, informuje portál Postoj. Zdá sa, že vláda sa môže snažiť motivovať ľudí k očkovaniu spôsobmi od výmyslu sveta, no Slováci majú... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.