Opozičné strany za stíhaním Norberta Bödöra vidia politické dôvody
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Prepustenie podnikateľa Norberta B. z väzby na základe rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR považujú strany Smer-SD a Hlas-SD za dôkaz o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní (OČTK).

Za jeho stíhaním vidia politické dôvody.

Norbert B. je obvinený vo viacerých kauzách, súdny proces v kauze Dobytkár, kde čelí obžalobe, začne vo februári.

"Politika má byť súbojom programov, ideí a lepších riešení pre ľudí na Slovensku. Keďže však súčasná vláda nič z toho nemá a zlyháva na každom jednom kroku, uchyľuje sa k šikane politickej opozície a deštrukcii právneho štátu,“ vyhlásil nezaradený poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD.

Búrlivé protesty proti COVID opatreniam: Demonštranti zaútočili na budovu parlamentu v Sofii (VIDEO)
Bez ohľadu na vysoký počet nakazených COVIDom-19 v Bulharsku je vláda v Sofii za svoje reštrikcie pod paľbou ostrej kritiky. Denne sa tam nakazí 7 000 ľudí, informuje de.euronews.com. Demonštranti sa zhromaždili v centre Sofie. Došlo k ostrým... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Robert Fico tvrdí, že Norbert B. je nevinný

Líder Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že Norbert B. je nevinný. "Skupina sudcov na Najvyššom súde SR je vzhľadom na vysoký počet rozhodnutí Ústavného súdu SR najčastejším porušovateľom ľudských práv osôb vo výkone väzby, a to predovšetkým v citlivých politických kauzách," podotkol. Parlamentná demokracia sa bude musieť podľa jeho slov s touto situáciou v budúcnosti vysporiadať.

Norberta B. prepustil Najvyšší súd SR vo štvrtok z väzby na slobodu. Reagoval tak na rozhodnutie ÚS SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Podnikateľa Norberta Bödöra prepustili z väzby na slobodu
Podnikateľa Norberta B. prepustili z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu (NS) SR Alexandra Važanová. NS SR tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.