Dag Daniš: Nové opatrenia sú segregačné. A kompletne pomýlené
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Začneme stručným prehľadom zlomových trendov zo zahraničia. Konkrétne z oblasti vedy a medicíny, ktoré zásadným spôsobom prekresľujú staré predsudky o očkovaní a neustálom „boostovaní“ imunity," píše jeden z najlepších komentátorov konzervatívneho denníka Postoj, Dag Daniš.

"Ako prví sa nahlas ozvali experti z britskej vakcinačnej komisie. Tvrdia, že program opakovaného očkovania proti kovidu je neudržateľný a nepotrebný. Naliehajú na vládu, aby sa pri boosterových dávkach zamerala len na najzraniteľnejšie skupiny," dodáva.

 

Daniš v najnovšom článku pre Postoj píše o očkovacích manévroch. Nové opatrenia Lengvarského sú podľa Daniša segregačné a kompletne pomýlené. "Slovensko sa opäť rozbehlo proti trendom. Ideme opačným smerom, ako odporúča EMA a WHO," píše Daniš. 

Neustále očkovanie nie je udržateľné

Expertná skupina Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyhlásila, že neustále plošné preočkovávanie tzv. „booster shotmi“ nie je udržateľné ani vhodné. Efektivita vakcín pri nových mutáciách klesá. Súbežne s tým pri intenzívnom opakovaní očkovania – logicky a zákonite – stúpajú riziká vedľajších účinkov.

A nakoniec: Európska lieková agentúra (EMA) dospela k veľmi podobným záverom. Tvrdí, že „opakované podávanie posilňujúcich očkovacích dávok každých niekoľko mesiacov zrejme nebude udržateľnou stratégiou“. Ak budeme každé štyri mesiace masovo podávať posilňujúce dávky, môžeme potenciálne dospieť k „problémom s imunitnou odpoveďou“.

Takto o jednom z ministrov: Likviduje statočných, povoláva morálne nespôsobilých
Ján Mičovský po odchode z OĽaNO vo veľkom rozhovore pre denník 1.pluska.sk povystieral všetko to, čo ho dohnalo k tomu, aby opustil hnutie OĽaNO. Dôvody, ktoré uviedol sú vážne! Keby mlčal, považoval by to za obrovské zlyhanie seba samého. V... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Hrozí poškodenie imunitného systému

Povedali to veľmi opatrne a diplomaticky, no presne toto je jadro problému. Pri nadmernom užívaní nových vakcín hrozí to, čo pri nadmernom užívaní antibiotík a iných liekov či produktov génového inžinierstva – poškodenie imunitného systému. A poškodenie zdravia.

Počty hlásených vedľajších účinkov očkovania dosahujú úroveň, ktorú už vedecká komunita nemôže druhý rok zľahčovať. Alebo tabuizovať.

Ak majú pri opakovanom očkovaní prevážiť prínosy nad rizikami, má byť indikované tým, ktorým môže zachrániť život. Nie bezhlavo každému – plošne a intenzívne –, ako to radia zástupcovia „drug industry“.

Jednoducho vedci a expertné tímy regulačných úradov tlačia na prehodnotenie očkovacej kampane. A na ukončenie pandemickej hystérie. EMA pripomína štúdie, ktoré ukazujú, že variant omikron je síce infekčnejší, no zároveň je o dve tretiny menej nebezpečný než pôvodné varianty koronavírusu.

Dlhodobo schodným riešením zrejme bude mierenie očkovacej kampane na seniorov a vybrané rizikové profesie, dočasné karanténne opatrenia v ohniskách, regulácie hromadných akcií a obnovenie ambulatnej liečby chorých. 

Železnice sa topia v problémoch: Ľudia sa búria proti odrieknutým spojom a preplneným vlakom
Po problémoch s autobusmi nastúpili problémy s vlakmi! V pondelok skončili prázdniny, je zrušený zákaz vychádzania, no, žiaľ, ľudia sa nemajú ako dostať do práce a do školy. Národný dopravca ešte minulý týždeň informoval, že vzhľadom na pandémiu a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vlády aj ďalej fungujú ako zmluvní distribútori výrobcov vakcín

Na druhej strane politický a mediálny motor kampane pokračuje v starom, plošnom nastavení. Vlády aj ďalej fungujú ako zmluvní distribútori výrobcov vakcín. 
Platí to aj o slovenskej vláde. 

Minister Lengvarský pretlačil dve nové opatrenia. Režim OP+, ktorý má ľudí donútiť k boosterovým dávkam. Inak im exspiruje priepustka na slobodu. A skrátenie režimu P (tých, ktorí prekonali kovid a sú imunizovaní prirodzene) zo 180 dní na 90 dní. Aj toto opatrenie má tú istú pointu: nahnať ľudí k boosterovým dávkam. Inú logiku nemá, keďže prekonanie infekcie má preukázateľne silnejší a dlhodobejší imunizačný efekt ako vakcíny. Ich efektivita zvädne po dvoch až štyroch mesiacoch, imunizácia po prekonaní ochorenia môže trvať dlhšie než rok.

Výsledkom branných cvičení v réžii vlády je pokračovanie a zostrovanie segregačného režimu. Ľudia, ktorí odmietnu opakované dávky, budú mať obmedzené základné práva a slobody. Budú žiť bez prístupu k obchodom (okrem esenciálnych), službám, ku kultúre, k športu.

Eduard Chmelár: Vypichnutá lož ministra obrany
Politológ a historik Eduard Chmelár pripravil argumentovník, v ktorom plánuje, ako v seriály po častiach poukazovať na klamstvá vládnych predstaviteľov, ktoré sa týkajú vojenskej zmluvy s USA. Prvá časť má názov: Klamstvo č.1, Jadrové zbrane na... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Lengvarský už v lete priznal, že sa riadi pokynmi Pfizeru a farmafiriem

Pri Lengvarskom to veľmi neprekvapuje. Už v lete priznal, že sa riadi pokynmi Pfizeru a farmafiriem. Ak Pfizer povie, že treba podávať ďalšiu dávku, „no tak to skrátka vykonáme“, poslušne vyhlásil generál.

Dnes však generál Lengvarský zabúda na jednu veľmi podstatnú vec: pokyny, ktorými sa riadi, už nemajú oporu v medzinárodnej vedeckej komunite.

Chápeme, že vedu veľmi nesleduje. A chápeme aj to, že nové trendy unikajú aj jeho poradcom a expertným celebritám z pandemickej komisie. Viaceré z nich spolupracujú s farmaceutickými firmami a bez hanby dookola recyklujú ich argumenty.

O niečo menej pochopiteľné je to, že vo vláde, v parlamente ani v poradných tímoch neexistuje nikto, kto by domáce úlohy generála Lengvarského korigoval.

Tak, aby boli v súlade s novým vedeckým poznaním (hlavne tým nezávislým, nie kampaňovým).

A tak, aby boli v súlade s právom a ústavou.

Neprimerané zásahy štátnej moci do práv ľudí už strácajú zvyšky legitimity. Ak budú pokračovať, potom, na konci, by mali poniektorí „obchodníci so slobodou“ za svoje rozhodnutia zaplatiť. A nielen politicky.

Takto TO na Slovensku funguje! Najskôr niečo schvália, potom počúvajú prax
Aj Slovenská lekárska komora (SLK) a Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR kritizujú prijatie novely, ktorá mení podmienky predpisovania liekov a zdravotníckych pomôcok. Vyzývajú Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o pozastavenie jej účinnosti a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.