Blesková správa: Norberta Bödöra opäť zadržala polícia!
13 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/TASR

Obvinený Bödör popoludní opustil ilavskú väznicu, no nie na dlho. Podľa informácií Aktuality.sk ho po niekoľkých hodinách opäť zadržali. Túto informáciu prinesli Aktuality.sk.

„V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ NAKA zadržal Norberta B. obvineného v inej trestnej veci. Zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií," reagovalo prezídium policajného zbora v oficiálnom stanovisku.

Aktualizované!

Podnikateľa Norberta B. zadržal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) po tom, čo ho vo štvrtok prepustili z väzby na slobodu. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ NAKA zadržal Norberta B. obvineného v inej trestnej veci. Zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií," uviedla Dobiášová.

Podnikateľa Norberta B., ktorý okrem iného figuruje v kauze Dobytkár, prepustili z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu (NS) SR Alexandra Važanová. NS SR tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Vysvetlila, že rozhodnutím ÚS SR zanikol právny titul na pozbavenie osobnej slobody Norberta B., ktorý "v súlade s judikatúrou ÚS nie je možné napraviť ďalším rozhodnutím súdu, čo nevyhnutne muselo viesť k jeho prepusteniu z väzby na slobodu".

Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú korupčnej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). V skupine osôb stíhaných z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú okrem Norberta B. aj bývalý šéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír P., finančník Martin K., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K. a podnikateľ Peter K.

Súdny proces v tejto kauze sa začne na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 25. februára 2022. Norbert B. čelí aj obvineniam v kauzách Judáš a Očistec.

Podnikateľa Norberta Bödöra prepustili z väzby na slobodu
Podnikateľa Norberta B. prepustili z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu (NS) SR Alexandra Važanová. NS SR tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR