11 mamičiek prinieslo na svet dvojičky v roku 2021 v tomto meste na Slovensku
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V nemocnici v Rimavskej Sobote sa v roku 2021 narodilo 1093 detí, až 11 mamičiek priviedlo na svet dvojičky. Nemocnica počas minulého roka úspešne zvládla i 15 pôrodov mamičiek s ochorením COVID-19. TASR o tom za sieť nemocníc Svet zdravia informovala Jana Fedáková.

TASR o tom za sieť nemocníc Svet zdravia informovala Jana Fedáková.

Celkovo sa v rimavskosobotskej nemocnici vlani uskutočnilo 1082 pôrodov, počas ktorých prišlo na svet 599 chlapcov a 494 dievčat. "Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Ema, Viktória, Nina a Natália. U chlapcov zase dominovali mená Oliver, Adam, Peter a Dávid," doplnila Fedáková.

Prvým dieťaťom narodeným v nemocnici v Rimavskej Sobote tento rok bolo dievčatko Zoe. Na svet prišlo 1. januára o 8.07 h mamičke z obce Šurice. "Po narodení merala 48 centimetrov a vážila 2510 gramov," prezradila Fedáková.

Rimavskosobotská pôrodnica poskytuje i možnosť vytvorenia individuálneho pôrodného plánu a to od prijatia do nemocnice až po starostlivosť o novorodenca. Vlani túto možnosť využilo 26 pacientiek.

Hanbite sa! Želať pevné zdravie mŕtvym je hnusné, odkazuje poslanec ministrovi financií
Zase sa niečo nevydarilo! Nezvláda sa už ani vyplácanie očkovacích bonusov ľuďom starších ako 60 rokov. Poukážky chodia mŕtvym. Živí sa sťažujú, že na poštách nemajú dosť peňazí, píše denník Pravda. Do redakcie denníka sa ozvalo zopár starších... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.