Mávať slovenskou vlajkou nesmiete, ale rozbíjať autá už by ste mohli (+video)
11 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Vyjadrenia Smeru pred budovou na Súmračnej sa venovali decembrovému zadržaniu straníckeho lídra, R. Fica "nezákonným" aktivitám, ktoré k tomu viedli.

Rekord v obvineniach

R. Fico na úvod TB pripomenul, že v rámci EÚ je asi rekord, že on, ako predseda najsilnejšej opozičnej strany bol v rokoch 2020 a 2021 trikrát obvinený. "Nepoznám krajinu v EÚ, kde by predseda opozičnej politickej strany, politik, bol za svoju politickú prácu, tak v krátkom časovom období trikrát stíhaný a trikrát obvinený." Konštatuje predseda Smeru s tým, že všetky tri obvinenia boli zrušené. 

Nezákonné spôsoby 

Tu R. Fico spomenul, že voči nemu a Smeru sa používajú nezákonné spôsoby, napríklad odpočúvanie na chate a podobne. "Za týmto všetkým stojí predovšetkým minister vnútra a ním vybraní žoldnieri typu pána Hamrana, povereného riadením Policajného zboru. Vidia, že to nefunguje, tak vymýšľajú nové formy útokov. Dochádza k zvrátenostiam, ktoré nemajú obdobu."  

Prečo opustil "Dedo les" OĽaNO? Možné súvislosti vysvetľuje R. Huliak
Na odchod poslanca Mičovského z klubu OĽaNO reaguje aj Rudolf Huliak (Národná koalícia). Ten vo svojom videu pripomína aj širšie súvislosti tohto exministrovho kroku. Je to vypočítavec, myslí si R. Huliak a rekapituluje pôsobenie Jána Mičovského... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Zvláštne praktiky moci

Predsedu opozičnej strany, ktorý zvolá protest trúbením áut, predvedú ako zločinca a začnú ho trestne stíhať, čo prokuratúra považuje za čin v rozpore s Ústavou SR, "ale človeka, ktorý sa mne vyhráža smrťou, ktorý nám rozbil auto, napadol verejného činiteľa, vyriešili priestupkom," konštatuje predseda Smeru. 

Rozhodnutie, ktoré Smer včera dostal od krajskej prokuratúry potvrdzuje, že zadržanie R. Fica bolo v rozpore ako so zákonom, tak aj s Ústavou SR. Obvinenie politika za to, že vyjadrí svoj politický názor a jeho predvedenie na políciu sú také prešľapy, ktoré sa nemôžu v demokratickom, právnom štáte vyskytovať. 

Za vlajku na aute

Ako príklad použil aj auto E. Kaliňáka, ktorý ho počas protestu viedol s takto vyloženou vlajkou.

Screenshot z videa TB Smer, 11. 1. 2022

"Toto mala byť forma protestu počas jazdy pred Úradom vlády a trasou, kadiaľ autoprotest s viac, ako 1500 autami šiel. Ak nám niekto rozbije auto, vyhráža sa smrťou, dostane nejaký malý priestupok. Za toto je Erik Kaliňák predvolaný na príslušné policajné oddelenie, lebo takto vyloženou slovenskou vlajkou spáchal nejaký priestupok." 

Europoslanec o decembrových rozhodnutiach Ústavného súdu. Prečo ich považuje za alibizmus?
Nezaradený europoslanec Milan Uhrík (Republika) na svojom profile na sociálnej sieti uvádza na pravú mieru rozhodnutie Ústavného súdu z posledného dňa minulého roka. Štátna karanténa nebola v súlade so zákonom "Pamätáte si tie scény z minulého... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Sú infikovaní od Matoviča

Smer chce dôrazne protestovať proti tomu, že "Máme tu povereného šéfa policajného zboru, ktorý tieto nezákonnosti obhajuje na svojich tlačových konferenciách, ale od ministra počujeme, že najlepším kandidátom na prezidenta PZ je práve tento Hamran. Prešiel testom, preikázal, že je schopný akýchkoľvek špinavostí a policajtov tlačí do nezákonnosti," upozorňuje R. Fico s tým, že Smer ho kvôli perzekúciám stoviek ľudí nemôže ako prezidenta PZ akceptovať.

"Očakávame, že dôjde k prehodnoteniu tejto nominácie, pretože je výsmechom do očí každému jednému človeku, ktorý má iný názor na túto vládnu koalíciu." Doplnil R. Fico.

Som "cigánka" a chcem žiť, ako vy
Prišla k nám do kancelárie mladá žena. Jej hlas mi bol povedomý, no v prvom momente som ju nevedela zaradiť. O čosi neskôr mi došlo - chodila som k nim jej starého otca učiť Braillovo písmo. Ďalej vás neodveziem, budete si musieť poradiť, oznámil... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.