Europoslanec o decembrových rozhodnutiach Ústavného súdu. Prečo ich považuje za alibizmus?
11 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Nezaradený europoslanec Milan Uhrík (Republika) na svojom profile na sociálnej sieti uvádza na pravú mieru rozhodnutie Ústavného súdu z posledného dňa minulého roka.

Štátna karanténa nebola v súlade so zákonom

"Pamätáte si tie scény z minulého roku, kedy našich občanov, ktorí vstupovali na naše územie zo zahraničia rovno odvážali ako zločincov pod dohľadom polície do ubytovní, kde ich obmedzili na osobnej slobode a izolovali?" Pripomína M. Uhrík okolnosti aplikovania štátnej karantény: "Tak po dvoch rokoch vieme, že to bolo nezákonné a neústavné, ale žiaľ, toto rozhodnutie súdu (napriek jednej často citovanej vete v odôvodnení) nič viac priamo nehovorí."

S. Vorobelová: za toto musia Naď a Korčok odstúpiť!
"Obranná" dohoda s USA v novom roku zaberá verejný priestor viac, ako dva roky dominantná pandémia covidu a následné povinné očkovanie. Slavěna Vorobelová medzi touto dohodou a povinným očkovaním vidí súvislosti. Dnes hoax, zajtra pravda Ešte na... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Zverejnené odlišné stanoviská

"Čo je zaujímavé je to, že k tomuto rozhodnutiu sú zverejnené aj 3 odlišné stanoviská sudcov, ktorí mali iný názor ako ich kolegovia, a ktoré hovoria o tom, že hygienická autorita by mala formulovať len odporúčania, a právne predpisy má prijímať zákonodarca, inak je ohrozená právna istota." Píše M. Uhrík: "Inými slovami naznačili to, čo vravíme stále - že základné ľudské práva nemôžu byť (ani pri "pandémii") obmedzované len nejakým úradníkom, či vymysleným automatom."

Alibizmus

Tak označuje M. Uhrík v globále decembrové rozhodnutia ÚS, pretože: "Súd síce uznáva, že niektoré vládne obmedzenia poškodzovali/poškodzujú ľudské práva, ale náhradu škody si uplatniť nemôžete... Hlbšiu analýzu rozhodnutí Ústavného súdu urobí náš expertný právnický tím a zverejníme ju. V právnom boji pokračujeme ďalej."

Slovensku hrozia tisíce žalôb. Kto ponesie zodpovednosť?
Médiá mlčia, no pravdou je, že niekto bude musieť zaplatiť prehraté spory za nelogické obmedzenia, ktorými vláda obmedzovala možnosti riadne chodiť do práce. Branislav Becík, starosta Dvorov nad Žitavou sa pýta kto zaplatí ušlú mzdu napríklad aj... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.