Dánsko: Je vytvorenie hromadnej imunity tou správnou cestou? (VIDEO)
11 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Počet ľudí, ktorí sa denne nakazia koronavírusom, sa v Dánsku už takmer mesiac pohybuje na päťcifernej úrovni a je výrazne vyšší ako v ostatných škandinávskych krajinách. Veľký počet infekcií a vysoký počet zaočkovaných ľudí vyvoláva v Dánsku nádej, že sa vytvorí hromadná imunita, píše de.euronews.com.

Allan Randrup Thomsen, profesor virológie na Kodanskej univerzite, vysvetľuje: „Vo všeobecnosti možno imunitu dosiahnuť dvoma spôsobmi - prirodzene tým, že sa nakazíte, alebo tým, že sa necháte zaočkovať."

Dánska epidemiologička Grove Krauseová zas predpovedá rýchle zlepšenie pandemickej situácie. VIDEO TU.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Obyvateľstvo vsádza na to, že s postupujúcou imunitou sa ľudia budú postupne zbavovať každodenných obmedzení.

„V priebehu februára je to reálne. Ťažko povedať presne, ale v každom prípade na jar tohto roku," hovorí Lone Simonsenová, profesorka epidemiológie na Roskilde University.

Základné školy: povinné dva testy každý týždeň

V Dánsku sú teraz kultúrne, zábavné a športové zariadenia  zatvorené. Medzi 23.00 a 5.00 je zakázaná prevádzka reštaurácií. Deti a pedagogickí pracovníci na základných školách sa musia dvakrát týždenne testovať na koronavírus, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.