Nekonečný príbeh: Máme ďalší variant koronavírusu, DELTAKRON!
09 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Vedci na Cypre objavili „deltakron”. Predstavuje kombináciu posledných dvoch rozšírených variantov. O ďalšej mutácii koronavírusu informuje interez.sk.

Ako informuje stránka Time of Israel, podľa sobotňajšej správy tím vedcov na ostrove Cyprus identifikoval kmeň koronavírusu, ktorý zjavne kombinuje mnohé z charakteristík variantov delty a omikronu.

Ministrana Za ľudí opäť otvára tému o povinnom očkovaní
Hlasovať za povinné očkovanie proti novému koronavírusu si vie zo zástupcov koaličných strán predstaviť podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 uviedla, že je čas sa o tom začať rozprávať, argumentovala... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Bloomberg News uviedol, že variant dostal prezývku deltakron. Bolo identifikovaných 25 prípadov, nie je ale dôvod na obavy. Leondios Kostrikis, profesor biologických vied na Cyperskej univerzite a vedúci Laboratória biotechnológie a molekulárnej virológie v rozhovore pre televíziu Sigma, na ktorý sa odvoláva Bloomberg, povedal, že doteraz bolo identifikovaných 25 takýchto prípadov.

„V súčasnosti existujú prípady koinfekcie omikronu a delty. Našli sme kmeň, ktorý je kombináciou oboch,” povedal Kostrikis. Profesor uvažuje, že vysoká frekvencia mutácie medzi hospitalizovanými pacientmi by mohla poukazovať na koreláciu medzi novým variantom a hospitalizáciami.

Profesor doplnil, že aj keď ešte nie je známe, aký infekčný alebo patologický je kombinovaný kmeň, verí, že bude pravdepodobne potlačený vysoko nákazlivým variantom omikron.

J. Bittó Cigániková: Karanténa by sa mala po rozšírení omikronu skrátiť
Karanténa by sa mala po rozšírení variantu omikron skrátiť. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková s tým, že ona osobne navrhuje jej skrátenie na dva či... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.