Keď už aj tupé tágo javí viac inteligencie ako idiot
09 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Ospravedňujem sa kukučkám. Najprv. Sú to totiž užitočné tvory, hoci  vskutku parazitické. Kladú svoje vajcia do cudzích hniezd. Tu však ide o prípad, keď sa očividne ktosi kolektívne pokúša naložiť cudzie (podstatné meno si doplňte ako sa vám hodí) do vlastného hniezda.

A teraz inak, opäť podnikám pokus, ako arogantným idiotom vysvetiť, že sú arogantní idioti. Aj keď je to zdanlivo nemožné. Inak, viete, kde v Európe je ich najväčšia koncentrácia? No kde inde, ako na Slovensku. U nás sa vyskytujú až do nadmorskej výšky 1500 metrov nad morom, na celom území. Tie kukučky.

Vlastne asi už naozaj nastal čas prestať im vysvetľovať čokoľvek. Tým arogantným idiotom. Je to absolútne zbytočná činnosť. Sú teflónoví, ohňovzdorní, bezcharakterní, jednuducho je to mocenská mafia, správajúca sa ako každá rýdza mafia. Nastal čas úplne a totálne ich ignorovať. Idiotom totiž dosť silne prekáža, ak nie sú stredobodom pozornosti. Ignorovať však neznamená nechať ich robiť si čokoľvek. Treba ich ignorovať v zmyse, že každý spôsob, ako zákonným spôsobom zmariť ich šialené plány a osobné záujmy je dobrý.

Treba fakty pomenovať priamo

„Ak túžite po zmene, neostáva vám nič iné, iba vystačiť si s jediným prvkom, ktorý máte naplno pevne v moci, a to sám so sebou,“ radí expert na komunikáciu a vzťahy Thomas Erikson. V slovenčine mu už vyšli tri knihy o idiotoch a psychopatoch. Je pravdepodobné že pri tejto vláde sa dočkáme jeho ďalšej knižnej série. Študijného materiálu je viac ako dosť. Erikson pri strete s idiotmi a psychopatmi radí - "pomenujte fakty priamo." Bez okolkov a ak sa vám chce, pridajte zdôvodnenie. Nuž, diskutovať s idiotmi o tom, čo si nechali nadiktovať do dohody o vojenskej spolupráci medzi USA a Slovenskou republikopu je zbytočné. Zdôvodnenie? Lebo sú to idioti.

Vysvetlenie na príklade

Prenajmete byt. Bez podmienok. Vaši nájomníci z neho povyhadzuijú nábytok, zdemolujú ho, vymenia zámok, vy už sa doň nikdy nedostanete. Oni si do bytu pokojne nanosia trebárs aj potkanov. Vás do toho nič práve tak, ako vašich spolubývajúcich. Ani deratizátora, ktorého si zavolá zjednať nápravu spoločenstvo vlastníkov bytov. Kto je v tomto prípade hlupákom, musí byť naozaj zjavné. 

Ďalšia rada Thomasa Eriksona - skúste začať od konca

Idiotom je zbytočné čokoľvek vysvetľovať, akokoľvek argumentovať. Tým obvykle v sporoch začínajú mysliaci ľudia. Snažia sa poukázať na chyby, nedostatky a doslova hlúposti v zámeroch idiotov. Chyba. Treba hneď na začiatku zvoliť plán C. Teda, ani A, ani B, rovno preskočte - začnite plánom C. Nakopte idiotov do ich vládnych zadkov. To zaberá, na to sú citliví. To vnímajú. Tak, ako odborník na akupunktúru presne vie, kam vpichnúť ihlu, aby odstránil zdravotný probém, tak volič občan by mal vedieť, že idiotov v politike treba v pravý čas kopnúť do zadku. Proste, plán C. A to, že pravý čas na to nastal už niekoľko týždňov po ich nástupe do funkcií, vie hádam každý. Samozrejme, okrem ich samotných.

Treba sa držať témy

Idiot s nikým nebude diskutovať o podstatnom. Napríklad o textovom znení dohody. Idiot ju iba podpíše, on ju nemusí čítať. To však neznamená, že to musí platiť pre všetkých. Ak sa pokúšate o diskusiu s idiotom, držte sa témy, postupujte podľa zámeru, ktorým ste si predsavzali argumentami umlátiť ho až na žinenku. Do ničoho iného sa však nepúšťajte. Nechajte idiota rozprávať o hoaxeroch, klamároch, hlupákoch, nechajte ho použiť celý arzenál jeho slovných zvratkov. Ak problém podľa neho nie je, netreba podľa neho riešenie, no nie? Alebo takto, ak idiot nevie či nechce odstraňovať problém, lebo ho nevidí, odstráňte idiota, lebo ho vidia všetci.

Prázdne reči?

Idioti v našej politike v maskáčoch armády boja proti skorumpovanej mafii vedia dlho, ak nie donekonečna rozprávať o ničom, teda, o tom istom. Vy si však povedzte, čo treba urobiť, rozdeľte si úlohy a prípad uzavrite. Je to jednoduché. Takto vyzerá profesionalita v praxi.

A zas, ak vám idiot nadáva, prečo to brať osobne?

Každý sme iný a niektorí sú proste extra. Pomenujte fakty pravým menom, nič neprikrášľujte, pozerajte sa priamo do očí spôsobom, ktorý nepadne dobre každému, idiotom obzvlášť. Oni sa proste rozhodli rozhádať tento národ do "nemlátom". Efektne sa rozhodli využiť núdzový stav, poistili si ho ešte zákazom vychádzania a atmosférou Vianoc, keď každý na všetko okrem kapra veď vieme čo a pustili sa do kladenia vajec. Ako tie kukučky. Nakladú a ty sa staraj už potom, až kým "dáreček" nevyletí z hniezda. Teda, kým bude možné Dohodu vypovedať. Proste paraziti. Tvrdiaci o sebe, že sú vláda. Nie, sú nanajvýš moc. Vláda je nielen od vládnuť, ale najmä od ovládať. Títo sú ako tupé tága. A veru, Veľmi moc. Proste - idioti.

Tak takto: Návrh zmluvy je geniálny, klamári, hoaxeri, zavádzači a sluhovia Putina, držte huby! Lebo to tvrdíme my, idioti!

Minister obrany zverejnil verejnú výzvu: Máte na pravdu gule?
Kto z vás nájde odvahu na chlapský postoj! Pýta sa minister obrany Jaroslav Naď vo svojej výzve na sociálnej sieti. Politik, ktorý ľudí nazval opicami a dezolátmi verejne vyzýva každého, kto s ním nesúhlasí k ráznemu kroku. "To, že v SR existuje... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

__________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.