Ženy v politike nechápu ako to mohli rodičia dopustiť
07 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Prípad detskej šikany v Miloslavove nenechal chladným asi nikoho so štipkou empatie. Výnimkou nie sú ani ženy z politiky. Zvlášť, keď jedna je bývalá učiteľka (Anna Belousovová) a druhá (Monika Beňová) čerstvá mamička. 

Príklad z mladosti

To, že "spytovať svedomie" by si mali hlavne rodičia agresorov, ilustruje Monika Beňová na vlastnej spomienke. Nedopatrením sa k rodičom nedostala jej informácia, že príde domov neskôr a keď sa s vedomím, že brat jej odkaz odovzdal vrátila, bolo zle-nedobre. Anna Belousovová s ňou len súhlasí: "A čo rodičia páchateľov podobných činov? Nech si hovorí kto chce, čo chce, ale stále platilo a platí, že základy výchovy dostáva dieťa v rodine."

Zuzana Belicová: Je podpis dohody s USA jedinou a hlavnou misiou ministra obrany?
Sestra expremiéra a ministra financií, Zuzana Belicová sa zamyslela nad "výhodnosťou" zmluvy, ktorú chcú vládni činitelia silou-mocou podpísať, aj napriek logike a výraznému nesúhlasu občanov. Názor zverejnila na sociálnej sieti. A v úvode kladie... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Opičia láska

"Takíto rodičia by nemali zabúdať na to, že svoje deti vychovávajú nielen pre spoločnosť, ale hlavne pre seba." Pripomína A. Belousovová: "Ak si vychovávajú monštrum, aby ešte oni neboli raz ich obeťami". Politička považuje výhovorku rodiča, že jeho dcéra obeť vlastne zachraňovala, nie mučila, za dôkaz práve jeho chorej výchovy. Nijako pritom nespochybňuje, že na školách je nutné zaoberať sa kyberšikanou a vplyvom sociálnych sietí na mládež.

Pomôže zasadnutie výboru NR SR?

Monika Beňová si myslí, že "...s deťmi sa treba rozprávať, vysvetľovať, nastavovať im hranice, hovoriť aj o nebezpečenstvách a tam kde je to treba vydávať aj zákazy. To nie je úloha polície to je úloha rodiča." 

Ľudový recept z Ruska na boľavé kĺby
Takmer každý z nás už určite zažil bolesti v kĺboch. Tie sa najčastejšie objavujú v kolenách, pleciach či lakťoch. Zvyčajne sú súčasťou starnutia alebo môžu úzko súvisieť s úrazom, chrípkou, preťažením a po novom aj príznakmi ochorenia COVID-19.... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.