Generálny prokurátor odmieta reagovať!
07 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Generálna prokuratúra (GP) SR odmieta reagovať na piatkové vyjadrenia poslanca Národnej rady (NR) SR za stranu Za ľudí Juraja Šeligu.

Poslanec vyzval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby svoju plánovanú cestu do Ruska pri príležitosti osláv výročia vzniku ruskej prokuratúry zrušil. TASR o tom informovali z GP.

"Generálna prokuratúra SR nebude reagovať na vyjadrenia politikov," uviedol hovorca GP Dalibor Skladan.

Šeliga sa v piatok vyjadril, že Žilinka by mal v záujme ochrany dobrej reprezentácie Slovenska a právneho štátu svoju plánovanú cestu do Ruska prehodnotiť. Na GP odovzdal aj oficiálny list a zoznam občanov vtedajšieho Československa, ktorých medzi rokmi 1945 až 1960 vyviezli do sovietskych gulagov.

Pripomenul tiež, že generálny prokurátor Ruska je na sankčnom zozname EÚ, ktorý Slovensko rešpektuje. "Slovenská prokuratúra je súčasťou tej európskej. Musíme držať jednu partnerskú líniu. Takéto stretávanie vrhá zlé svetlo na slovenskú prokuratúru aj Slovensko," skonštatoval Šeliga.

Žilinka sa plánuje 11. až 13. januára v Rusku zúčastniť na oslavách 300. výročia vzniku ruskej prokuratúry. Spolu s ním by tam mali byť aj zástupcovia 34 krajín a medzinárodných inštitúcií. Podľa medializovaných informácií má byť však Žilinka jediným z hlavných predstaviteľov prokuratúry z krajín V4, ktorý sa zúčastní na oslavách v Moskve.

Poslanec koalície zvolal tlačovú konfereciu, aby GP necestoval do Ruska
Juraj Šeliga (Za ľudí) sa opäť vyjadril. K ceste generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý ju má naplanovanú do Ruska. Tlačová beseda mala názov: 7 419 dôvodov pre Maroša Žilinku prečo necestovať do Ruska. V úvode sa vrátil do obdobia 1945 -... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.