Za nepokojmi v Kazachstane stoja zahraničné špionážne agentúry!
06 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Za pokračujúcimi masovými nepokojmi v Kazachstane, ktoré budú mať za následok stovky či tisíce mŕtvych a vydrancovanú krajinu na ďalšie roky, stoja zahraničné spravodajské služby! Povedal to vo štvrtok novinárom srbský prezident Aleksandar Vučič, informuje spravodajská agentúra TASS.

V komentári k tvrdeniam srbských oligarchov o ich nadchádzajúcom víťazstve v prezidentských voľbách 3. apríla Vučič povedal: „Nemyslím si, že oligarchovia dúfajú, že porazia kandidáta, ktorý volá po prosperite Srbska."

Zinscenované nepokoje v krajine

"Nie sú tak hlúpi a neinformovaní, vedia, že naši ľudia oceňujú dosiahnutý pokrok a vedia, čo si ľudia myslia. Hovoria to preto, lebo si myslia, že ich niekto s veľkými peniazmi dotlačí v Srbsku, aby zinscenovali nepokoje v krajine. Aby zinscenovali niečo, čo sa deje v Kazachstane, kde budú stovky či tisíce mŕtvych vo vydrancovanej krajine na nasledujúce roky, kde zasahovali zahraničné služby rôznych veľkých síl. Pravdepodobne chcú, aby sa to isté stalo v Srbsku," povedal Vučič.

Ruské mierové sily dorazili do Kazachstanu
Informuje agentúra RIA Novosti: Počet obetí počas nepokojov v Kazachstane stúpol na 18, 748 bolo zranených. Prezident republiky Kassym-Žomart Tokajev už skôr varoval, že úrady prijmú proti demonštrantom najtvrdšie opatrenia, keďže na následky... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Násilie a rabovanie pod taktovkou zahraničných služieb

Protesty vypukli v niekoľkých mestách Kazachstanu 2. januára. Neskôr sa rozrástli do ďalších miest vrátane Alma-aty a 5. januára prerástli do masových nepokojov a násilia, spolu s rabovaním a útokmi na štátne budovy. V dôsledku toho bolo zranených viac ako 1 000 ľudí a boli hlásené aj úmrtia.

V kazašskej metropole sa rozpútala streľba, pouličné boje

Zdroj:  AP / Vladimir Treťjakov

Kazašský prezident Kassym-Jomart Tokajev požiadal o pomoc Organizáciu zmluvy o kolektívnej bezpečnosti, postsovietsky bezpečnostný blok. Prvé jednotky mierových síl začali v Kazachstane plniť zverené úlohy.

V Alma -Ate strieľa vojsko do demonštrantov
Vojaci strieľajú na demonštrantov a ich a vozidlá na Námestí republiky Streľba sa začala v Alma-Ate, kde nepokoje neutíchajú už niekoľko dní. Informoval o tom spravodajca agentúry TASS. Streľba po výzve Armáda v Alma-Ate podľa neho cez... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.