V Alma -Ate strieľa vojsko do demonštrantov
06 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Vojaci strieľajú na demonštrantov a ich a vozidlá na Námestí republiky

Streľba sa začala v Alma-Ate, kde nepokoje neutíchajú už niekoľko dní. Informoval o tom spravodajca agentúry TASS.

Streľba po výzve

Armáda v Alma-Ate podľa neho cez reproduktory od účastníkov nepokojov žiadala, aby opustili Námestie republiky, a varovali, že začnú strieľať. „Všetci odíďte z námestia, znelo z reproduktorov.

Očití svedkovia uvádzajú, že armáda strieľa na podnecovateľov nepokojov a vozidlá. Požiar stále pokračuje, ale pravidelne. Očití svedkovia, ktorí utiekli zo strany námestia, hovoria, že sú tam zranení aj zabití.

Reprofoto TASS | Streľba v Alma-Ate

 

Desivé správy

Novinári  agentúry TASS potvrdili, že armáda okamžite obkľúčila námestie a začala špeciálnu operáciu bez toho, aby opustila svoje autá. Žiadali opustiť námestie a varovali pred začatím paľby.

Podľa očitých svedkov sa zo strany Námestia republiky ozývajú silné výbuchy. „Tí, ktorí utekajú zo strany námestia, hovoria, že [bezpečnostné sily] strieľali na podnecovateľov nepokojov a videli, ako niektorí z nich určite padajú,“ povedal jeden z hovorcov agentúry TASS.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/05/prevrat-v-kazachstane

___________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.