Ukrajina znovu objavila Volkssturm
06 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Ukrajina znovu objavila Volkssturm

Po ženách, ktoré boli nútené zapísať sa do vojenských registrov, to budú deti? Pýta sa Christelle Néantová na webe Agoravox. (Poznámka red. HDAgoraVox je francúzsky webový server so správami, ktoré poskytujú dobrovoľníci a neprofesionálni autori.) Cituje z neho portál prvnizpravy.cz.

Volkssturm bola nemecká ľudová domobrana, ktorú vytvoril Adolf Hitler nariadením 25. septembra 1944. Tvorili ju civilné osoby, muži vo veku od 16 do 60 rokov. Vyzbrojenie, organizáciu a výcvik mal na starosť veliteľ SS Heinrich Himmler.

Je to šialenosť!

Ukrajinské ministerstvo obrany zaviedlo na konci decembra 2021 povinnosť pre pracujúce ženy zapísať sa do vojenských registrov , aby mohli byť v prípade potreby povolané k službe v armáde.

Od účtovníkov až po manažérky, vrátane fyzioterapeutiek, veterinárok, právničiek, vodičiek autobusov, sekretárok a dokonca aj novinárok, milióny žien na Ukrajine sa tak ocitli povinné zapísať sa do vojenských registrov a podstúpiť lekársku prehliadku, aby sa zistilo, či sú oprávnené na službu. Milióny Ukrajiniek vo veku 18 až 60 rokov (áno, áno, 60 !!!), dokonca aj tehotných alebo majúcich malé deti, sa tak musia nútene registrovať ako zálohy!

Vydieranie

Zamestnávatelia alebo budúci zamestnávatelia žien nastupujúcich do týchto špecializácií musia zabezpečiť, aby boli zapísané do vojenských registrov, inak prídu o prácu alebo nemôžu byť zamestnané. Ukrajinky majú do konca roku 2022 splniť tento príkaz ministerstva obrany. Tí, ktorí sa pokúsia vyhnúť registrácii, môžu dostať likvidačnú pokutu.

Zatiaľ čo ukrajinské ministerstvo obrany sľubuje, že ženy budú podrobené vojenským cvičeniam a začlenené do armády iba vtedy, ak si to želajú, v skutočnosti je cieľom donútiť ich k vojenskej službe na rovnakej úrovni ako mužov.

Hasenie ohňa benzínom

Po škandále, ktorý na Ukrajine rozpútal tento rozkaz ministerstva obrany, padol návrh, aby sa zapisovanie žien do vojenských registrov vykonávalo na dobrovoľnej, nie povinnej báze, aby sa upokojila nálada. Asi šesťdesiat ukrajinských poslancov tak predložilo návrh zákona, aby registrácia žien do vojenských registrov bola dobrovoľná (okrem lekárov).

Avšak ukrajinský politológ Alexander Kotchetkov, v článku pre Glavred navrhol vyzvať už aj deti na obranu Ukrajiny v prípade vojny s Ruskom". A to už vyzerá ako zlý remake Volkssturmu.Po tomto výroku všetky ženy, schopné emigrovať, tak urobia aj s vlastnými deťmi (rovnako ako muži užpred nimi), aby unikli vojenskej službe a zabránili tomu, aby ich deti alebo budúce deti boli zapísané v matrikách.

Srbsko sa teší z ďalšej dodávky zbraní z Ruska. Pripravuje sa na vojnu?
Po tankoch či helikoptérach Srbsko kúpilo Kornety, informuje denník Pravda. Srbsko, na čele s prezidentom Aleksandrom Vučičom, ocenilo ďalšiu dodávku zbraní z Ruska. Hrozí ďalšia eskalácia napätia? Na Balkáne sú obavy, že hromadenie arzenálu zo... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

___________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.