Streľba do ľudí v Kazachstane (udalosti on-line) má teroristické pozadie
06 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

PRED 3 MINÚTAMI
Prezident Kazachstanu Kassym-Jomart Tokajev poďakoval ODKB za pomoc pri prekonaní krízy a vyslanie kolektívnych mierových síl organizácie do republiky.

PRED 10 MINÚTAMI
Prezidenti Uzbekistanu a Turecka Shavkat Mirziyoyev a Tayyip Erdogan telefonicky diskutovali o situácii v Strednej Ázii, ako aj o vyhrotení situácie v Kazachstane.

"V rámci rozhovoru diskutovali lídri oboch krajín o súčasnom stave a perspektívach uzbeckých a tureckých vzťahov, strategickom partnerstve, ako aj o otázkach ďalšieho prehlbovania spolupráce. Vymenili si tiež názory na situáciu v Strednej Ázii, najmä na súčasná situácia v Kazachstane,“ uviedla tlačová služba prezidenta Uzbekistanu.

Lídri oboch krajín sa „zhodli na potrebe prijať všetky opatrenia zamerané na zabezpečenie mieru a stability v Kazachstane“. Zároveň vyzvali na pokojné urovnanie situácie.

PRED 13 MINÚTAMI
Šéf výboru pre medzinárodné záležitosti Štátnej dumy Leonid Sluckij sa domnieva, že pokojný protest nemôže sprevádzať rabovanie a násilie, udalosti v Kazachstane sa podpisujú pod vonkajší teroristický zásah.

Nazval ho "zločinecký súhlas s medzinárodným teroristickým konglomerátom" hovorí o tom, "či vyslať kolektívne sily Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti na územie Kazachstanu, protesty v európskych metropolách proti nejakému druhu" okupácie."

PRED 28 MINÚTAMI
Do Kazachstanu odišla mierová rota zo 103. výsadkovej brigády síl špeciálnych operácií Ozbrojených síl Bieloruska. Jednotka prešla celým rozsahom výcviku, bola pripravená na plnenie takýchto úloh a je osadená len zmluvnými vojakmi.

V Alma -Ate strieľa vojsko do demonštrantov
Vojaci strieľajú na demonštrantov a ich a vozidlá na Námestí republiky Streľba sa začala v Alma-Ate, kde nepokoje neutíchajú už niekoľko dní. Informoval o tom spravodajca agentúry TASS. Streľba po výzve Armáda v Alma-Ate podľa neho cez... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.