Trafená hus zagágala. Koaličný Šeliga poučuje Žilinku o demokracii
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Nezaradený poslanec Juraj Šeliga poučuje na sociálnej sieti generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

V smerovaní vládnej propagandy proti Rusku sa Šeliga Žilinku pýta, čo ide oslavovať do Ruska. Reaguje tak na plánovanú účasť generálneho prokurátora na oslavách výročia ruskej generálnej prokuratúry. Informáciu zverejnila Pravda

Žilinka sa plánuje v Rusku zúčastniť na oslavách výročia tamojšej generálnej prokuratúry ako jediný generálny prokurátor z krajín Európskej únie.

"Znalec"

Samozvaný znalec medzinárodnej politickej situácie a poslanec Juraj Šeliga na svojom facebookovom profile píše: „Nerozumiem tejto ceste, pretože pán Žilinka, ak si vážite demokraciu a ľudské práva, ak sa hlásite k právnemu štátu, na tieto oslavy do Ruska nemôžete ísť.“ Reaguje na dianie v Rusku, kým potláčanie demokracie na Slovensku nekomentuje.

Podľa Šeligu ruská prokuratúra obmedzuje slobodu slova, slobodu tlače, zakazuje niektoré médiá, prenasleduje novinárov, reguluje sociálnej siete. Šeliga opomenul fakt, že takéto obmedzovanie je aj v návrhoch alebo názoroch jeho koaličných kolegov a prezidentky.

Propagandista

Ruská prokuratúra sa podľa Šeligu neštíti stíhať obyvateľov obsadených častí Gruzínska a Ukrajiny, respektíve pod ktorej očami sa týrajú väzni v ruskom väzení. O spôsoboch väznenia na Slovensku sme sa od Šeligu nedočítali ani slova.

Na záver Šeliga píše, že Žilinka účasťou na oslavách legitimizuje konanie Ruska. Pravdepodobne ako tento poslanec legitimizuje konanie svojich kolegov.

„Pán Žilinka, ak si vážite demokraciu a ľudské práva, ak sa hlásite k právnemu štátu, apelujem na vás, na tieto oslavy do Ruska necestujte,“ píše na záver Šeliga.

K návrhu dohody o obrannej spolupráci s USA prišlo 70 pripomienok
Celú polovicu pripomienok má Generálna prokuratúra SR, aj preto návrh Dohody ako celok odmieta. Stiahnuť Dohodu o vojenskej spolupáci okrem Generálnej prokuratúry žiada aj Konfederácia odborových zväzov SR. Výhrady k uzavretiu dohody vyslovila aj... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.