Goebbelsovsko-Mengeleovský pokus o preparáciu národa uprostred Európy tretieho tisícročia
04 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Tento článok, prosím, v žiadnom prípade nezdieľajte! Ľahko by sa mohlo stať, že na vás bude podaná žaloba za zdieľanie názorov iných, čo sa už na Slovensku vo viacerých prípadoch deje. Dodajme, názorov, ktoré vecne odporujú propagande režimu moci.

Vybrané prejavy nacistického zločinca Josepha Goebbelsa pod spoločným názvom Poznanie a propaganda  prinášajú v knižnej podobe nevšedný pohľad na „krivého diabla“, ktorý vyhlásil, že „pravda je mnohokrát opakovaná lož“. Zvlášť pozoruhodné je hodnotenie ríšskeho ministra národnej osvety a propagandy v súvislosti so súčasnou úlohou masových médií. Vymývanie mozgov sa totiž nezačalo a už vôbec neskončilo s nacistickou érou. Naopak, naša súčasnosť ho neustále zdokonaľuje. Táto kniha je na Slovensku beznádejne vypredaná. Asi aj preto.

Zmes dezinformácií, klamstiev a demagógie, chránená takzvanými zákonmi

Stálo by za to vedieť, kto sa podľa nej riadi, ale, veď si stačí pustiť adiovizuálne médiá, prečítať print a pár webov a odpoveď je tak zreteľná, ako facka na bále. Čo je cielená propaganda? Zmes dezinformácií, klamstiev a demagógie, vydávaná a presadzovaná ako jediná prípustná slušná a civilizovaná pravda. Joseph Goebbels bol majstrom v tejto disciplíne.

Keď kripel získa moc

Goebbels mal o niekoľko centimetrov jednu nohu kratšiu, meral meter šesťdesiatpäť. Žiadne blonďavé vlasy a urastená postava. Opak árijského prototypu krásy. Traumy z detstva a neskorších neúspechov a neuznávania si niesol až do smrti. Počas svojej cesty ale so sebou stiahol mnoho ďalších. Ďalších kriplov. Mrzákov. Zakomplexovancov, túžiacich po uznaní a moci. Diabolský majster slova. Fanatik . „Život je tvrdý a krutý,“ zapísal si raz Goebbels do svojho denníka. Pomstychtivý demagóg. Rád hovoril na mikrofón. Túžil po natočení vlastného dokumentu. (Nie, nebol to štvordielny triptych tlačoviek s medvedíkom vo vedľajšej úlohe.)

Totálna vojna: ilúzia bláznov

"Vstúpime do histórie buď ako najväčší štátnici všetkých čias, alebo ako najväčší zločinci," povedal vraj v berlínskom bunkri Joseph Goebbels predtým, než pred 75 rokmi, 1. mája 1945, zabil svoju ženu a seba. Aj kvôli nemu boli zavraždené milióny ľudí, vrátane Židov, Rómov a duševne či telesne postihnutých a ďalších, ktorí "nezodpovedali požiadavkám čistej rasy" a želaného myslenia a mohli by narušiť budovanie "ideálnej" ríše. Zopakujme si - minister národnej osvety a propagandy a jeden z najbližších spolupracovníkov Adolfa Hitlera Goebbels mal okrem malej, neduživej postavy aj od detstva pokrivenú a kratšiu pravú nohu. Táto skutočnosť mala významný vplyv na jeho psychický vývoj a živila v ňom nenávisť. Niečo ako šťavnato vypečená kožka od kuraťa, ktorej sa komusi nedostalo a musel strpieť, že ju pred ním zjedol niekto iný.To všetko u neho vyburcovalo mimoriadnu ctižiadosť, vďaka ktorej sa vypracoval až do najvyššej politiky. 

Goebbelsovčina na Slovensku v roku 2022

Má mnoho podôb, viacero mien, no jedno spoločné - je to organizovaná, sofistikovaná a cieľavedomá preparácia. Pretkaná praktikami doktora Mengeleho. Teda, beštiálnymi pokusmi na ľuďoch. Celonárodnými testmi, ktoré ich samotní iniciátori z pozície moci nazvali testovacou štúdiou a tak ju vo svete aj prezentovali. Popredný sudca v našej republike píše o preparovaní väzňov režimu, o ich "formovaní" na udávajúcu beštiu, už bez zvyškov vlastného charakteru. Bez zvyškov čohokoľvek. Nechali im jeden, jediný pud - za každú cenu prežiť. Toto je to Goebbelsovsky - Mengeleovské zverstvo. Za toto sa raz budú udeľovať výnimočné tresty. Tentoraz nie v Norimbergu, ale niekde u nás. Symbolické by bolo, ak by sa to dialo vo väznici, kde sa "preparácia" generála Lučanského "akosi nepodarila".

Všetkých zlomiť nemožno

Môžu preparovať štátnych úradníkov, tí sú na nich existenčne závislí, môžu vydávať pracovné rozkazy, hoci aj k "totaleinsatzu". Môžu sa samoživiacim živnostníkom vyhrážať, o koľko im zvýšia dane ak... Môžu zavrieť a nechať ekonomicky skolabovať všetky malé podniky, aby nekonkurovali tým veľkým vo vlastníctve ich manželiek, synov, bratov či sestier, alebo nejakých upratovačiek na Cypre s dostatočne veľkou schránkou na poštu. Môžu na každom ministerstve zriadiť analytický úsek na poterianie iných, ako štátnych názorov, likvidáciu iných ako štátnych právd. Môžu zriadiť ministerstvo udavačstva. Pokojne. To všetko môžu.

Môžu vás pokojne aj odsúdiť

Máte iný názor, ako je dovolené šíriť? Máte iný názor, ako do vás tlačí - preparuje - mainstream? Máte iný názor, ako majú tí, mocou milovaní a chránení? Dokonca, zdieľate iba iný názor? Tak fakt a naozaj bacha. Môžu vám ho zakázať šíriť. Môžu od vás žiadať tisícové pokuty. Lebo oni môžu všetko. Lobo oni si myslia, že môžu všetko. Malí, zakomplexovaní kriplíci s traumami z detstva.Preparujúci každé nevhodné samostatné myslenie. Vlastne, každé myslenie. Lebo oni myslieť schopní nie sú. A to je ich najväčšia slabina. Na tú sa treba zamerať.

„Pre­pa­rá­cia“ ob­vi­ne­né­ho ako súčasná vy­šet­ro­va­cia me­tó­da, vedúca k priz­na­niu ob­vi­ne­né­ho a udá­va­niu iných 
O slove preparácia toho slovníky píšu málo. Jeho význam sa dá zhrnúť takto: "Upravenie biologického objektu na určité potreby". Už tu to zčína zaváňať Goebbelsovským Mengeleizmom, ak ide o preparáciu človeka. Jeho "úpravu". Pre potreby moci.... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

__________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.