A máme tu super booster - piatu dávku vakcíny v Turecku
04 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Ďalší hoax sa mení na realitu. A to ten, čo hovoril o pravidelnom očkovaní po istom čase. Turecké ministerstvo zdravotníctva dovolilo podávanie piatej dávky proticovidovej vakcíny. Mali by ju dostávať osoby, ktoré dostali dve dávky očkovacej látky od čínskej firmy Sinovac a dve dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech, informoval ereport.sk.

Turecko spustilo svoj vakcinačný program v januári tohto roka, pričom spočiatku používalo vakcínu od Sinovacu. Ako prví ju dostali miestni zdravotníci a ľudia starší ako 65 rokov. V reakcii na šírenie nákazlivejšieho variantu delta turecké úrady následne umožnili týmto ľuďom následne absolvovať dve posilňovacie dávky očkovania, tentokrát vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Soňa Peková: Rizikové očkovanie propagujú tí, ktorí majú z neho profit
Aj v Českej republike sa objavujú čoraz častejšie oprávnené otázky v súvislosti s epidémiou covid 19. Jednou z relácií, ktorá vysiela aj alternatívne názory, s výstižným názvom je O čem se mlčí. Stanislav Novotný sa pýtal Sone Pekovej, lekárky a... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Piatu dávku vakcíny môžu od piatka dostať ľudia, ktorí dostali štvrtú dávku pred najmenej troma mesiacmi. Turecko tento týždeň začalo – okrem zahraničných vakcín proti covidu – podávať aj svoju vlastnú očkovaciu látku Turkovac.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.