V ambulanciách nastáva zmena! Pred návštevou lekára by ste mali vedieť TOTO
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Pacientom odpadá dôležitá povinnosť! Aby došlo aspoň k čiastočnému zmierneniu šírenia koronavírusu a lekári neboli takí vyťažení, zdravotné poisťovne zavádzajú v ambulanciách veľkú zmenu.

Poistencom všetkých troch zdravotných poisťovní na Slovensku odpadá dôležitá povinnosť. Na návštevu špecialistu už nebudú potrebovať výmenný lístok, informuje portál 1pluska.sk. 

Ďalšie dva mesiace bez výmenného lístku

 „Výmenné lístky k lekárom – špecialistom, nebudú poistenci ZP Union potrebovať ani ďalšie nadchádzajúce dva mesiace nového roka 2022. Na základe predĺženia platnosti „verejného prísľubu“ sú „výmenné lístky do ŠAS-ky“ zrušené zatiaľ do 28.02.2022,“ informovala Beáta Dupaľová Ksenzsighová zo zdravotnej poisťovne Union.

„Vzhľadom k mimoriadnej pandemickej situácii bolo prijaté rozhodnutie, že od 25.11.2021 poistenci na návštevu špecialistu nepotrebujú výmenný lístok. Veríme, že obmedzenie návštev všeobecného lekára z dôvodu potreby vystavenia výmenného lístka k špecialistovi taktiež prispeje k spomaleniu šíreniu vírusu,“ potvrdila aj Petra Pupalová z oddelenia komunikácie Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Gastro prevádzky konečne otvoria! No vláde zaslali zásadný odkaz
Tak sme sa konečne dočkali! V pondelok 3. januára sa otvárajú všetky gastroprevádzky. Teda tie, ktoré ešte neskrachovali a chcú pokračovať v tomto neistom biznise. V reakcii na možnosť poskytovať reštauračné služby pre obmedzený okruh zákazníkov... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Zhodli sa všetky tri poisťovne

Podobné rozhodnutie urobila aj zdravotná poisťovňa Dôvera, ktorá ho zaviedla od 29. 11. 2021. „Výmenné lístky nebudú povinné dovtedy, kým sa nezlepší epidemiologická situácia. Myslíme si, že je to správne opatrenie, pretože sa takto znižuje počet fyzických návštev u praktického lekára, čím sa šetria zdroje a hlavne znižuje riziko nákazy covid-19,“ vysvetľuje manažér odboru PR Branislav Cehlárik.

Poisťovne veria, že vďaka tomuto rozhodnutiu sa na poliklinikách zníži mobilita, čo pomôže k obmedzeniu šírenia vírusu Covid 19. Zmena má aj odbremeniť preťažených všeobecných lekárov.

Konzultácia so svojím lekárom však pomôže

Poistencov však vyzývajú, aby svoj zdravotný stav konzultovali v prvom rade so svojim všeobecným lekárom, ktorý vie najlepšie zhodnotiť či je vyšetrenie u špecialistu skutočne potrebné.

Títo ministri trpia podľa expremiéra sociálnym autizmom
Dovolenka ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) je podľa ministra financií Igora Matoviča ako dovolenka ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Vlani Sulík v Dubaji, tento rok Lengvarský v Ománe. Má dôvod na kritiku.... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.