Klimatická zmena v priamom prenose: Dnes budú padať teplotné rekordy! Dokedy vydržia?
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

V priebehu 30 minút sa oteplilo o neuveriteľných 10 °C! Tak takéto počasie zažíva na Silvestra hlavné mesto. A teploty stúpajú na celom území Slovenska. Dokedy vydrží takéto jarné počasie?

Slovensko zažije v nadchádzajúcich hodinách mimoriadne teplé počasie. Posledný deň roka sa začal skutočne nezvyčajne, keď sa v Bratislave oteplilo len v priebehu 30 minút až o neuveriteľných 10 °C, informuje portál imeteo.sk.

Máme tu mimoriadne teplý Silvester, ktorý prinesie odmäk na takmer celé naše územie. Výnimkou môže byť len oblasť východného Slovenska, kde sa teploty ešte môžu udržiavať aj pod nulou.

Iný príbeh sa však píše na západe Slovenska. Tu došlo v ranných hodinách doslova k nezvyčajnému otepleniu po tom ako sa rozrušila inverzná vrstva.

Enormne bleskové oteplenie

V Bratislave ráno došlo k nezvyčajnej udalosti. V priebehu niekoľkých minút sa začalo nezvyčajne rýchlo otepľovať. Zatiaľ čo o 7:00 ukazoval teplomer na bratislavskom letisku ešte teplotu +1,9 °C, tak o hodinu neskôr o 8:00 bolo už +12,0 °C a aktuálne ukazuje teplomer +12,4 °C, píše portál.

Ministerstvo obrany nakupovalo za naše peniaze: Predražene a od neznámych firiem na Cypre!
Čo sa to tu deje?! Ministerstvo obrany rozhadzuje státisíce z našich peňazí na nákup "výzbroja a výstroja" pre armádu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa to nedialo takýmto spôsobom! "U Naďa nakupovali. A opäť na Cypre. Nakupovali zjavne na... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

K najväčšiemu otepleniu však došlo len v priebehu zhruba 30 minút, kedy sa oteplilo o 10 °C, čo je skutočne nezvyčajné.

Nad západné Slovensko už od včerajšieho dňa za teplým frontom prúdi veľmi teplý vzduch, ktorý sa však zatiaľ udržiaval len vo vyšších vrstvách atmosféry. V priebehu rána došlo k rozrušeniu inverznej vrstvy, čo spôsobilo, že sa teplý vzduch prepadol aj do nižších vrstiev a prudko sa oteplilo.

Tak takáto teplota je už vážne na zamyslenie! Atak až na +18 °C

Počas dňa by pritom na krajnom západe, predovšetkým v oblasti Bratislavy, mohlo byť ešte teplejšie a teploty by sa mohli pokúsiť atakovať aj hranicu +18 °C!

Takéto teploty sú nezvyčajné a jednoznačne abnormálne. Pokorené môžu byť aj historické rekordy. Výraznejšie ochladiť by sa mohlo až okolo 5. až 6. januára. Teploty by mali klesnúť a priblížiť sa bežným zimným hodnotám. 

V ambulanciách nastáva zmena! Pred návštevou lekára by ste mali vedieť TOTO
Pacientom odpadá dôležitá povinnosť! Aby došlo aspoň k čiastočnému zmierneniu šírenia koronavírusu a lekári neboli takí vyťažení, zdravotné poisťovne zavádzajú v ambulanciách veľkú zmenu. Poistencom všetkých troch zdravotných poisťovní na... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.