Ministerstvo obrany nakupovalo za naše peniaze: Predražene a od neznámych firiem na Cypre!
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Čo sa to tu deje?! Ministerstvo obrany rozhadzuje státisíce z našich peňazí na nákup "výzbroja a výstroja" pre armádu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa to nedialo takýmto spôsobom!

"U Naďa nakupovali. A opäť na Cypre. Nakupovali zjavne na Slovensku nedostatkové predmety," upozorňuje facebooková stránka Blog investigatívnej žurnalistiky.

Čo sú to vlastne za firmy?

"Firmu M. KADIS SURVIVAL SPORTS LIMITED sme nenašli registrovanú v Registri partnerov verejného sektora. Veď načo aj, že? Možno naďovcom dal tip na ňu Matovič... Asi na nich narazil, keď sa tam túlal pred voľbami...Alebo ich naďovci našli na Facebooku, kde má táto úspešná a svetoznáma firma (ak sa o nej dozvedeli aj na ministerstve obrany SR) "až" 1 793 fanúšikov," upozorňuje na tajomné nákupy stránka.

Ale späť k zmluve. Nakúpili takzvané "Súpravy na trhanie", ktoré obsahujú zjavne na Slovensku nedostatkové predmety, ako napríklad: Zvinovací meter, sekeru, posuvné meradlo, ručnú chvostovú pílku na drevo, ochranné "balistické" okuliare, LED svietidlá, povrazový rebrík, laserový diaľkomer atď..... To všetko za 39 800 eur bez DPH.

Gastro prevádzky konečne otvoria! No vláde zaslali zásadný odkaz
Tak sme sa konečne dočkali! V pondelok 3. januára sa otvárajú všetky gastroprevádzky. Teda tie, ktoré ešte neskrachovali a chcú pokračovať v tomto neistom biznise. V reakcii na možnosť poskytovať reštauračné služby pre obmedzený okruh zákazníkov... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

To má byť na Slovensku nedostatkový tovar?

"Je to v pohode?" pýta sa facebooková stránka. No toto nebol ani zďaleka najväčší nákup. K tým sa len dostaneme. Tak napríklad:

U tej istej firmy ministerstvo nakúpilo 10 stanov, jeden pre 8 ľudí, spolu pre 80 ľudí s príslušenstvom za 420 688,00 € bez DPH z našich daní.

Od Importica Ltd - predajca lodných prívesov, Cyprus (autori stránky upozorňujú, že firmu iba dedukujú, lebo zase v zmluve nie je adresa a pod týmto menom našli iba túto firmu) nakúpili pre armádu "Výzbroj a výstroj na potláčanie davu..." za 267 950,00 € bez DPH.

Od spoločnosti Texolve Business Solutions Ltd., ktorú autori nedokázali nájsť ani v Googli - zjavne, ani naďovci, možno preto nenapísali do zmluvy ani jej adresu -  "Taktickú vestu záchrannú s ochranným golierom" veľkosť ‘Unisex’ 9kusov po 4 200 € spolu 37 800,00 € bez DPH.

Bratislava bude bez ohňostroja a veľkých osláv
Hlavné mesto nebude ani tento rok organizovať silvestrovské oslavy a tradičný novoročný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Magistrát to zdôvodňuje aktuálnou nepriaznivou epidemiologickou situáciou v súvislosti s pandémiou ochorenia... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | TASR

Tisíce navyše

A opäť od firmy M. KADIS SURVIVAL SPORTS LIMITED tentoraz nakupovali zjavne na Slovensku nedostatkové kamery "CANON XF705 4K s príslušenstvom". Šesť súprav. Jedna súprava v cene 13 833,33 eur bez DPH. Spolu za 6 súprav 83 000,00 eur bez DPH.

"Na Slovensku stojí presne taká istá kamera 5 245 eur bez DPH (aj keď s iným príslušenstvom než je v špecifikácii zmluvy). 8 588,33 eur bez DPH na každej súprave stojí príslušenstvo, ktoré je naviac? To akože naozaj toto bol najvýhodnejší spôsob "nákupu"? A práve na Cypre?" kladú otázky na mieste autori stránky Blog investigatívnej žurnalistiky.

Títo ministri trpia podľa expremiéra sociálnym autizmom
Dovolenka ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) je podľa ministra financií Igora Matoviča ako dovolenka ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Vlani Sulík v Dubaji, tento rok Lengvarský v Ománe. Má dôvod na kritiku.... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.