Pozdravný list, za peniaze na ošípané? Asi to tak mali dohodnuté, tvrdí konzervatívny demokrat
30 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prasatá, ošípané, svine...Kto ako chce, komu ako sa ráči. A kauza vlády "zmeny"! Tej, čo bojuje proti korupcii. Najviac na svete. Akurát, že jedno prasa stojí 4 500 eur. A šesť 27 000 eur. Nejde síce o hocijaké prasatá! Patria samotnému štátnemu tajomníkovi M. Kyseľovi (OĽaNO). Táto kauza zaujala aj Alojza Hlinu, konzervatívneho demokrata a práve on vypočítal cenu jedného prasaťa! Zverejnil, podľa akého vzorca.

"Toto nie je vzorec jadrovej fúzie, ale výpočet dotácie na prasatá," píše Alojz Hlina, ktorého zaujala informácia, že štátny tajomník M. Kyseľ dostal na svojich šesť prasiat dotáciu 27 000 Eur. Čo podľa Hlinu znamená 4 500 Eur na jedno prasa.

Vypočítané to bolo podľa vzorca, ktorý zverejnil Hlina na sociálnej sieti pod príspevkom, aj s vysvetlením. 

K svojmu zisteniu dodáva: "Som prvý, ktorý hovorí, že treba podporovať malých poľnohospodárov, ale toto sa mi nepozdáva. My máme na našej farme päť prasiat. Ktovie, aká by nám vyšla dotácia, ak by sme tento vzorec svinskej jadrovej fúzie vyplnili," píše.

Slovensko má najdrahšie svine v histórii! A rozkrádanie podľa opozičnej strany pokračuje....
Keď sú svine pri správnom válove! Takto ohodnotil vzniknutú situáciu na ministerstve pôdohospodárstva opozičný poslanec. Za šesť svíň podpora 27 000 eur! Na Slovensku tak máme najdrahšie svine v histórii! Portál polnoinfo.sk informoval, že... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Ide o porušenie princípu proporcionality?

️Alojz Hlina si myslí, že ak ide štát dávať jednu pandemickú dotáciu -ošípanej- vyššiu ako je suma tržieb daného poberateľa za posledné tri roky, tak ide podľa neho o porušenie princípu proporcionality.

️"Cestovnému ruchu sa preplácalo necelých desať percent z obratu za predchádzajúci rok, a to ich štát zavrel," vysvetľuje.

Alojz Hlina vysvetľuje, že je pôvodom z Oravy, kde sa vždy gazdovalo, ale zaujímavé je podľa neho to, že medzi poberateľmi "pandemickej dotácie na ošípané" nevidel nikoho z Oravy. 

"To ma teda Oraváci sklamali. To neviete ani prasce chovať? Či v čom je problém?" Pýta sa.

️Alojz Hlina si myslí, že cestovný ruch a gastro by sa mohli poučiť, ako sa to robí. A dodáva: "Do psej matere. V deň, keď Vám schvália dotácie, odosielate pozdravný list premiérovi a predsedovi OĽaNO."

"Asi to tak mali dohodnuté: niečo za niečo," komentuje. A zrejme myslí pozdravný list od Kyseľa (OĽaNO), premiérovi a predsedovi OĽaNO na výmenu za 27 000 eur.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.