Hovorca KBS - na očkovanie sa výhrada vo svedomí uplatniť nedá
24 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Hovorca Konferenie biskupov Slovenska Martin Kramara na stránkach www.kbs.sk odpovedal na otázky veriacich. Tie sa týkali aj povinnej vakcinácie látkami, ktoré boli údajne vyvíjané na bunkách potratených detí. Odpoveď je len jeho názor, alebo je to stanovisko KBS?

Tu výhrada vo svedomí neplatí

Podľa Kramaru sa výhrada vo svedomí týka len vo svojej podstate zlého konania. Môžeme o nej hovoriť, keď ide o potrat alebo eutanáziu. Očkovanie však vo svojej podstate nie je zlé. Ak ho niekto odmieta, na výhradu vo svedomí sa odvolávať nemôže  Kramara tiež tvrdí, že vlastné svedomie sa "podľa potreby" nemôže klásť nad zákony, či pravidlá spoločnosti. Aj svedomie sa môže mýliť. “Ak sa niekto rozhodne, že bude jazdiť vľavo v takej krajine, kde všetci jazdia vpravo, nemôže sa odvolávať na slobodu svedomia," odpovedá Kramara na stránkach KBS.

Vianočné želanie od europoslanca pre Slovensko a jeho občanov (video)
Niekedy bývajú naše texty stručné. Napokon, načo sa rozpisovať v komentároch, pozrite si video Milana Uhríka, zverejnené na sociálnej... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Ako je to teda s tým výskumom?

Podľa Kramaru bolo mnohokrát objasnené, že spojenie s abortom je maximálne vzdialené. V danej situácii nikto zaočkovaný hriech nepácha. "Vo svete, v ktorom žijeme, žiaľ, nie je možné dosiahnuť absolútnu nespojitosť s hriechom pri všetkom, čo robíme. Ako kresťania sa usilujeme, aby táto spojitosť bola čo najmenšia. Zároveň v pokore chápeme, že ju nie sme schopní na 100 percent odstrániť." píše Kramara na stránkach www.kbs.sk. U nás často používané vakcíny nie sú vyrobené z buniek potrateného plodu. Podobným spôsobom však boli pri vývoji testované takmer všetky bežne používané lieky.

Budeme všetko posudzovať tak striktne, ako vakcíny?

V takom prípade by sme museli prestať užívať bežné lieky a vrátiť sa k pestovaniu vlastných potravín, výrobe oblečenia a to všetko bez pomoci strojov, konštatuje v odpovediach Kramara, ktorý vzápätí tvrdí, že potraty bude Cirkev vždy odmietať a tiež bude vždy žiadať, aby sa s nimi nespájalo ani testovanie liečiv.  "Nulová spojitosť so zlom v našom živote, žiaľ, neexistuje. Snažíme sa ju minimalizovať, nevieme ju však na 100 percent odstrániť,” uzatvára Kramara.

Nekričte po sebe, keď prídete z chrámu - vyzýva kňaz (video)
Kňaz Iľko apeluje: "Irituje ma, ak žena príde domov vymodlená a vykričí muža a deti. Píše portál presov.korzar.sme.sk. Peter Iľko pôsobí ako kňaz v Ľutine. "Ľudia podľa neho často nechodia do chrámu s pokojom, ale pretože je to zvyk, tradícia či... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Realita však hovorí niečo iné...

Kalifornský prolife aktivista však nedávno zverejnil správy, podľa ktorých sa v klinike vykonávajúcej potraty zvlášť dbá o to, aby boli plody potratených detí neporušené. V prvom videu, ktoré pustil do sveta, jedna z ústredných postáv spoločnosti Planned Parenthood Deborah Nucatolová uviedla: „Mnohí chcú neporušené srdcia“, preto prevádzame potrat „počas prebiehajúceho EKG bijúceho srdca, vďaka čomu lekári vedia, kde presne sa nachádzajú ich kliešte (nimi zaživa trhajú dieťa kúsok po kúsku). Snažíme sa ísť ponad a popod hrudník, viete, takto sa nám darí získať srdce, pľúca, žalúdok.“ Vo videu tiež povedala, že cena za jednu „vzorku“ sa pohybuje od 30 do 100 dolárov.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.